Masse barn på is i Fjellhallen

Mandag kveld hadde vi 70-80 barn i alderen 4-10 år på isen. Det er moro det!

Hver mandag kveld i Fjellhallen er ukens virkelig store barnehockeydag for Gjøvik Hockey. Spesielt etter at hockeyskolen begynte i forrige uke har det vært utrolig mye liv å røre både på isen og i gangene rundt garderobene.

U8 og U9 er godt i gang med sine treninger, og mandag kveld hadde de over 20 barn på isen. De fulgte da etter mellom 50 og 60 barn på hockeyskolen, noe som vil si at 70-80 barn i alderen 4-10 år suste rundt på isen.

Hockeyskolen fortsetter der den slapp i fjor, med masse barn, instruktører som høster skryt fra foreldre og en flott dugnadsgjeng i og rundt garderoben ledet av Rannveig Svendsen og Aage Evensen. Her får barna låne skøyter, hjelmer og annet nødvendig utstyr. Mye av dette utstyret er nesten helt nytt etter at Gjensidigestiftelsen og Totens Sparebank har gitt gode bidrag, og det får virkelig bein å gå på.

Mens barna er på isen kan foreldrene kjøpe seg en kaffekopp og nystekt vaffel som ofte nytes i spillerboksen sammen med de andre foreldrene, samtidig som den håpefulle farer rundt på isen.

Hockeyskolen er basert på lek, men det er også øvelser for å lære barna grunnleggende skøyteteknikk. Gjennom dette får barna koordinasjon og balanse på kjøpet, som er veldig verdifullt senere uavhengig av om barnet blir hockeyspiller. I hverdagen og ikke minst andre idretter vil barnet ha god uttelling for timene på is med skøyter på beina.

Også i fjor var hockeyskolen en stor suksess, med godt over 100 deltakere i løpet av vinteren. Av disse var det flere som kunne tenke seg å prøve ishockey litt mer, og som følge av det har vi i år startet opp U8 og U9-lag. Her er det omtrent 20 barn som er med, noe som er veldig moro for klubben, men det ser også ut til at både ungene og foreldrene har det bra i Fjellhallen så langt. Disse lagene trener sammen, og i tillegg til økta mandag har de en økt onsdag. Begge dager 18:30-19:20.

Hockeyskolen fortsetter på mandager frem mot jul. Dørene åpner klokka 17:00 og aktiviteten på isen vil begynne kl 17:30 og varer til 18:20. Hockeyskolen koster 200 kr per semester (oktober-desember og januar-mars). Det er ikke for sent å bli med på hockeyskolen. Her er det bare å møte opp om man har lyst. 

Dersom det er noen som har vært med mye på hockeyskolen, men nå kanskje kunne tenke seg å prøve seg på lag kan lagleder for U8 og U9, Erlend Lekang, kontaktes på e-post el@inv.as eller mobil 908 38 638.

Vi gleder oss til å følge de yngste gjennom vinteren, både på hockeyskolen og på U8 og U9!