Ny seier over Grüner

Det ble unødvendig spennende, men Gjøvik dro i land seieren og tre nye poeng onsdag kveld.

Kampen var ikke mer enn minuttet gammel før Gjøvik fikk prøve seg i overtall. Spillet kladdet litt innledningsvis, før Jonas Medby tok med seg pucken og gikk forbi de fleste før han satte pucken i mål til 1-0. 

Spillet jevnet seg ut etter målet, der Grüner var hakket bedre i fem mot fem, mens Gjøvik var farlig på et par overganger. Til tross for et spillemessig overtak kom ikke Grüner til de aller største sjansene, og på tampen av perioden var Gjøvik nære 2-0 i stedet. Først ble Henrik Svellet tatt i avslutningsøyeblikket, og Gjøvik ropte på straffe, men dommeren valgte å gi utvisning til Grüner. Jonas Medby hadde også et skudd i tverrliggeren snaut tre minutter før pause, men det ble ikke flere mål før hvilen. 

Midtperioden åpnet Grüner best, og var svært nære utligning de første minuttene. Gjøvik levde farlig, men slapp med skrekken, og i stedet sendte Fredrik Dahl hjemmelaget opp i 2-0 etter drøyt seks minutter av midtperioden. 

Etter målet fikk Gjøvik et par utvisninger, men red av undertallene. Grüner red også av et undertall midtveis i perioden, til tross for en stor sjanse til Even Langdalen. Også Ivan Sijan var nære, men styringen ble reddet av gjestene sin keeper. 

Grüner var det beste laget spillemessig siste halvdel av midtperioden, da Gjøvik slet med å få spillet til å sitte. Dette overtaket klarte de imidlertid ikke å utnytte, og i stedet satte Jan Robin Furuseth Lereng 3-0 fem sekunder før den andre pausen. 

Samme mann var bare et tverrliggerskudd unna å legge på til 4-0 før det var spilt ett minutt av 3. periode, men pucken spratt ut igjen. Noen minutter senere var han igjen nære 4-0, men denne gang stod Grüners målvakt i veien. Heller ikke Alexander Naskov klarte å sette 4-0 da han fikk straffe etter snaut åtte minutter, og i stedet skulle Gjøvik slippe Grüner inn i kampen igjen. 

Gjøvik fikk overtall etter drøyt ti spilte minutter, men kun ti sekunder inn i overtallet hadde Grüner redusert til 3-2. Da gjestene reduserte til 3-2 snaut to minutter senere i det samme undertallet var det plutselig veldig liv i en kamp Gjøvik kunne punktert rett etter den andre pausen. 

Heldigvis klarte Gjøvik å ta seg sammen etter dette, og halte i land seieren og tre nye poeng. Dermed kunne publikum og hjemmelag slippe jubelen løs og puste lettet ut. 

Nå venter Comet Halden borte førstkommende lørdag, før samme lag kommer til Gjøvik onsdag 6. desember klokka 19:00.