Surt tap i spilleforlengelse

Gjøvik gikk opp til 3-4 kort tid før slutt, men i overtall seks mot fire utlignet Tønsberg 12 sekunder før slutt og avgjorde til slutt i spilleforlengelse.

I en jevn 1. periode kom Gjøvik til en god mulighet tidlig da Tobias Ihrfors fant Henrik Svellet på en overgang, men sistnevnte blir forhindret i avslutningsøyeblikket.

Tønsberg hadde også sine sjanser de første 20 minuttene, men klarte ikke å få uttelling. Uttelling fikk heller ikke Gjøvik i et overtall omtrent midtveis i perioden. Tønsberg fikk også prøve overtallet før pause, men Gjøvik var nærmere mål i løpet av de to minuttene enn Tønsberg var.

Tønsberg var svært nære 1-0 kort tid før pause, men Jonas Strand reddet forsøket og lagene gikk til pause på 0-0.

Der 1. periode var målløs skulle de første fem minuttene av midtperioden bli mer målrike. Først scoret Tønsberg 1-0 etter at dommeren valgte å gi dem straffe etter snaut to minutter. 2-0 kom bare 19 sekunder senere mot et noe passivt Gjøvik. Heldigvis for Gjøvik kom reduseringen til 2-1 bare halvannet minutt senere da Emil Nyhus satte pucken i korthjørnet etter en fin overgang.

Gjøvik hadde en god periode også etter målene, men til tross for et bra overtall ble det ikke mål. Mål ble det heller ikke de påfølgende minuttene til tross for flere gode sekvenser av Gjøvik, som var mye mer med i kampen enn de hadde vært de første minuttene av perioden.

Tønsberg tok timeout litt over midtveis i perioden, men det kunne virke som at Gjøvik utnyttet timeouten best da utligningen kom like etter at spillet var i gang igjen. Cato Ødegård skjøt fra blålinjen, men på vei mot mål var pucken innom Even Langdalen som også hadde fint forarbeid før Cato sitt skudd.

Tønsberg fikk prøve seg i overtall etter at dommer valgte å gi Gjøvik en utvisning drøyt tre minutter før perioden var over etter en duell om en icingpuck. Protestene fra Gjøvik var fånyttes, og halvminuttet inn i utvisningen gikk Tønsberg opp i 3-2.

I det siste minuttet kom Gjøvik til en god sjanse rett etter en dropp. Et kjapt skudd gikk like utenfor. Også Tønsberg hadde en puck like utenfor før pause, men flere mål ble det ikke, og lagene gikk til pause på 3-2.

Tønsberg var svært nære 4-2 tidlig i 3. periode, men Jonas Strand reddet forsøket alene med keeper. Gjøvik fikk prøve seg i overtall tidlig i perioden, men slet med å spille seg til de helt store sjansene.

Da perioden dro seg mot halvspilt fikk Tønsberg prøve seg i overtall igjen. Gjøvik spilte imidlertid svært godt i undertall, og hjemmelaget skapte ingen ting av betydning med en mann mer.

Gjøvik fikk prøve seg i overtall like etter at de selv var fulltallig og det utnyttet de til å utligne til 3-3 drøyt åtte minutter før slutt. Alexander Dischler var sist på pucken.

Etter utligningen tok Tønsberg et lite initiativ, men Gjøvik var absolutt med på notene, og begge lag skapte noen sjanser uten uttelling. Drøyt to minutter før kampen var slutt fikk Tønsberg en utvisning, og Gjøvik fikk på ny prøve seg i overtall. Overtallet ble imidlertid kortvarig, da Gjøvik dro på seg en utvisning selv etter 20 sekunder.

I spill fire mot fire gikk Gjøvik opp i 3-4 da Alexander Naskov med et velplassert skudd satte pucken fra slottet. Men dessverre for Gjøvik utlignet Tønsberg til 4-4 med 12 sekunder igjen å spille da de hadde overtall seks mot fire. Flere mål ble det ikke før klokka bikket 60 minutter, og kampen gikk til spilleforlengelse.

Etter at Gjøvik hadde noen ålreite muligheter tidlig avgjorde Tønsberg halvannet minutt inn i spilleforlengelsen da de satte 5-4, og sikret seg med det ekstrapoenget.

Nå er det juleferie for A-laget, som har Nidaros hjemme 6. og 7. januar som sine neste kamper.