Mistet poengene i sluttminuttene

Gjøvik så ut til å ha god kontroll på poengene lørdag, men Nidaros snudde kampen de siste fem minuttene og stakk av med seieren.

Etter en kamp som Gjøvik var best i store deler av var det en skuffet gjeng som gikk poengløse av isen i Fjellhallen lørdag kveld. 

Gjøvik åpnet best, og viste tidlig at de hadde ambisjoner om poeng denne dagen. Da hjemmelaget ble tildelt straffe etter tre og et halvt minutt satte Robin Martinek den sikkert i mål med en pen dragning. Ledelsen var fortjent, og etter målet var Gjøvik nære på å legge på til 2-0 ved flere anledninger, men uttellingen kom ikke. I stedet utlignet Nidaros fem minutter før pause etter at Gjøvik rotet bort pucken på offensiv blålinje i overtall. 

Midtperioden åpnet på samme måte som den første, der Gjøvik var det beste laget og kom til noen gode sjanser tidlig. Etter drøyt tre minutter sendte Jan Robin Furuseth Lereng Gjøvik i føringen da han avsluttet et overtall kontant i mål. 

Tre minutter senere la Alexander Naskov på til 3-1, etter at Gjøvik hadde lagt trykk på Nidaros etter 2-1 scoringen. Også etter 3-1 la Gjøvik trykk på gjestene, men klarte ikke å sette 4-1. I stedet reduserte Nidaros til 3-2 snaut ni minutter inn i midtperioden. En stor personlig feil hos Gjøvik ble svært kostbar.

Resten av midtperioden bar preg av svært mange utvisninger begge veier uten at det var spesielt stygt spille ute på banen. Dette førte naturligvis til sjanser begge veier, uten at det ga uttelling noen av veiene, og lagene gikk til pause på 3-2. 

Den tredje perioden åpnet jevnere enn de to første, men Gjøvik skulle få den største sjansen da Henrik Svellet fikk stå alene foran mål, men pucken ville ikke i mål, og 3-2 stod seg. 

Utover perioden begynte etter hvert Nidaros å legge litt trykk på Gjøvik, men det ble ikke veldig farlig veldig ofte. Ikke før det gjenstod snaut fem minutter. Først utlignet de til 3-3, før de kun 22 sekunder senere gikk opp i ledelsen etter en litt heldig styring, og plutselig hadde kampen snudd. 

Gjøvik forsøkte å utligne de siste minuttene, men til tross for et visst trykk ble det ikke mål, og dermed måtte hjemmelaget gå slukøret av banen i en kamp de burde vunnet. 

Allere søndag kommer muligheten for revansje, da samme motstander venter i Fjellhallen klokka 12:00.