Tap etter svak forestilling mot Furuset

Oslo-laget var rett og slett bedre enn Gjøvik denne onsdagen, og reiste hjem med alle tre poengene.

Den første perioden var jevn i Fjellhallen onsdag, og begge lag hadde sine muligheter uten å få uttelling de første ti minuttene. Da det gjenstod snaut sju minutter av perioden fikk imidlertid Gjøvik uttelling. Simen Hoel Johannessen var sist på pucken etter flott angrepsspill fra hjemmelaget som etterlot Furuset sin målvakt sjanseløs. 

Flere mål ble det ikke i den første perioden, og Gjøvik gikk i garderoben med en god følelse. Spillet hadde vært ålreit og uttellingen hadde kommet. 

Midtperioden ble dessverre en litt annen historie for Gjøvik. Begge lag hadde noen muligheter de første minuttene av midtperioden, uten at uttellingen kom. Da perioden var drøyt åtte minutter gammel fikk Gjøvik tildelt straffe, men Alexander Naskov klarte ikke å overliste Furuset sin målvakt. 

Samme mann ble kort tid etter utvist, og i det påfølgende overtallet skulle gjestene få sin utligning. Et direkteskudd fra blålinja skiftet retning et par ganger, og endte til slutt opp i mål bak Jonas Strand. 

Mot tampen av perioden tok Furuset mer og mer over. Gjøvik slet med å få til noe særlig fremover, og ble i stedet presset bakover. Fire minutter før pause endte det med at Furuset gikk opp i 1-2, etter at en Gjøvik-spiller var uheldig og dyttet pucken i eget mål. 

Etter målet fikk Gjøvik prøve seg i overtall fem mot tre halvannet minutt, men klarte ikke å utnytte det, og lagene gikk til den siste pausen på 1-2. 

Furuset åpnet 3. periode best, og var nære 1-3 flere ganger de første 5-6 minuttene, men fikk ikke uttelling. Gjøvik slet på sin side med å løfte spillet, og kom totalt kun til tre skudd på mål de siste 20 minuttene. 

Gjestene brant en straffe fire minutter før slutt, men Gjøvik klarte aldri å få det trykket på Furuset som de ønsket for å få en utligning. Heller ikke med å ta ut keeperen klarte å Gjøvik å skape store sjanser, og i stedet satte gjestene 1-3 i det tomme målet. 

Dermed stakk Furuset av med alle tre poengene denne onsdagen, og har nå fire poengs luke og to kamper mer spilt enn Gjøvik før innspurten i 1. divisjon. 

Neste kamp for Gjøvik er lørdag førstkommende, da Hasle-Løren venter i Oslo klokka 16:00.