Hockeyskole uten utstyr? Er det mulig?!

Må man handle alt utstyret for å la barna få teste en av verdens morsomste idretter? Å neida!

Skrevet av: Tor Even Duklæt

For å kunne spille hockey må man ha skøyter, hjelm. Hansker, leggskinner, albuebeskytter, skulderpads og så videre, og så videre. Man kan fort tro man må blakke seg helt hvis man må handle inn alt som trengs. Men hos kan du unngå det. La barna få prøve seg på hockeyskolen med å låne nødvendig utstyr gratis, samt få god opplæring i skøyteferdigheter i en av verdens flotteste ishaller. På Hockeyskolen har vi fokus på mestring, lek og moro for alle i tilpassede grupper, og hver mandag fra klokka 18:00 fylles isen i Fjellhallen av barn.

Mange tenker at for å drive med hockey må man ha masse dyrt utstyr, og det stemmer at det kreves en del utstyr, og at det kan bli dyrt, men på Hockeyskolen kan du få låne alt du trenger gratis. Da finner minsten ut om dette er noe å satse på før dere blir nødt til å investere i utstyr, som for øvrig heller ikke er så dyrt som man skulle frykte. Brukt kan man også helt fin kjøpe. Dette er med andre ord den perfekte måten å prøve hockey - helt gratis klokka 18:00 på mandager i Fjellhallen.  

Enkelte tror også at ishockey er en brutal sport med mange skader, og er derfor redde for å slippe barna ut på isen. Virkeligheten er at det er færre skader i barnehockey enn i flere andre lagidretter. Professor Inggard Lereim, landets fremste ekspert på idrettsskader hos barn, utgav avhandlingen Idrettsskader i Norge sammen med Norges Idrettsforbund og Den Olympiske komite. Dette er en grundig gjennomgang og analyse av en systematisk registrering som har foregått i mange år. Han skriver i en kommentar til skader i ishockey og bandy:

"Meget få skades i disse idrettene inntil de kommer i aktiv lagidrett tidlig i tenårene. Det er små forskyvninger mellom de fire registreringsår, dog med en signifikant nedgang i prosentandelen skader i aldersgruppen 25 – 30 år. Dette kan tyde på at skadeforebyggende bevissthet og handling er mest utviklet i denne aldersgruppe blant unge spillere."

En annen ekspert, professor dr.med. Paul Lereim sier at: "Etter å ha arbeidet med idrett, også hockey, og skadebehandling i over 40 år vil jeg fremheve nettopp ishockey som svært velegnet for barn og ungdom. Denne idretten inneholder så mange momenter at det bør foretas en kort gjennomgang. Først og fremst trenes koordinasjon og balanse. Koordinasjon kan forklares som automatisk samarbeide mellom de ulike kroppsdeler, og kroppsbalansen fremelskes ved å gå på skøyter. Percepsjon er omdannelsen av et synsbilde til praktisk handling. Denne er på topp når keeperen automatisk løfter snapphansken, uten å tenke, idet skuddet fyres av. Fysisk styrke i rygg, buk, armer og ben blir trent samtidig som utholdenhet (oksygenopptak) kommer nesten gratis. Dette er et lagspill som vil kreve sosial intelligens og samarbeide mellom spillerne. Og for barna ikke minst, dette er gøy og moro." Du kan lese mer her. 

Og akkurat dèt siste kan vi ihvertfall skrive under på! 

Hockeyskolen er både for jenter og gutter, koster 200 kr pr semester, pluss 100 kr i medlemskap (følger kalenderår) men det er helt gratis å prøve! Du kan lese mer om hockeyskolen her

Hjertelig velkommen til Fjellhallen!