Storhamar YA venter i kvaliken

Det nærmer seg kvalik. I går tok vi for oss Moss, mens vi i dag tar for oss laget fra andre siden av Mjøsa.

Skrevet av: Tor Even Duklæt

Vi fortsetter vår presentasjon av motstanderlagene i kvaliken, og turen har kommet til Storhamar YA. Storhamar som klubb er delt i Elite og YA (bredde). Så dette er rett og slett seniorlaget til breddeavdelingen. Storhamar YA fikk til slutt 63 poeng på 28 kamper i 2.divisjon, og har vært litt variable i årets sesong. De har vunnet 18 kamper, men de har tapt mot blant andre Jutul, 2. divisjons desiderte bunnlag. Hafrsfjord, som Moss slo 28-4, slo Storhamar YA i begge sine hjemmekamper. Så man kan trygt si at de har svingt litt i prestasjonene. 

De har allikevel spillere som vet hvor målet står, som for eksempel 28 år gamle Eirik Johansen. Han har vært innom både Furuset og Jutul som spiller, og har gjort 93 poeng på de to siste sesongene med Storhamar YA. Han er mer en tilrettelegger enn en avslutter, men har også scoret en del mål.

Eirik Johansen i aksjon mot Gjøvik i september i fjor

En annen poengplukker er den tidligere Gjøvik-spilleren Andrè Paulsen. Han har vært innom flere klubber i årenes løp, Storhamar, Lillehammer, Kongsvinger, Stjernen, Ringerike og Gjøvik, bare for å nevne noen. Den meritterte 35-åringen har i løpet av tre sesonger i 2.divisjon gjort 155 poeng, og er som alle som husker han fra Gjøvik-tiden absolutt en trussel.

Storhamar YA har scoret nest mest overtallsmål i ligaen. De har relativt lite utvisninger, og vinner mye faceoffs. De har ikke scoret veldig mye mål, men har bra uttelling på skuddene sine. De holder i tillegg ganske tett bakover og har høyest redningsprosent i ligaen, mye takket være tidligere Gjøvik-keeper Mats Andrè Pettersen-Moe.

Med andre ord er det et godt lag som venter, med flere gamle kjenninger som har spilt for Gjøvik tidligere.