top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Anton Säll Karlsson er A-lagets nye hovedtrener

A-laget får ny hovedtrener kommende sesong, da Anton Säll Karlsson bytter ut assistenttrenerjobb på Lillehammer med hovedtrenerjobb på Gjøvik.

Gjøvik Hockey har blitt enige med den svenske treneren Anton Säll Karlsson om en avtale som hovedtrener for 2023/24-sesongen. Anton er 32 år gammel, men har til tross sin unge alder allerede en interessant trener-CV. Han startet som trener i moderklubben Lions HC i svenske Strömstad, før han i 2018/19-sesongen kom til Lillehammer. Der ledet han U16, før han i 2019/20 og 2020/21 ledet U18. Foran 2021/22-sesongen ble han assistenttrener for Alexander Smirnov for Lillehammers Fjordkraftliga-lag, noe han har vært de to siste sesongene.


Nå skal Anton altså ta over Gjøvik Hockey, og vi gleder oss veldig til å se hva han kan få til her. Det er med meget gode skussmål han tar turen noen mil sørover langs Mjøsa, og vi ser frem til å få en man som har ambisjoner som trener inn i garderoben.


- Vi får en trener som til tross relativt ung alder har en bra erfaring fra ulike nivåer. I Sverige har han trent seniorlag og TV-pucken. Etter at han kom til Norge og Lillehammer har han gått gradene fra U16 til A-laget, hvor han var assistent sammen med Sasha Smirnov, sier Patrik Bäärnhielm.


- Vi har fått et veldig bra inntrykk av Anton, og jeg har hatt en del med å han å gjøre de siste årene, i tillegg til at referansene vi har fått fra spillere som har hatt han tidligere er veldig bra. Han har også veldig bra oversikt over unge, norske spillere, noe vi ser etter å få til Gjøvik for å utvikle seg videre. sier Patrik om hvorfor valget alt på Anton.


Hovedpersonen selv ser også frem til å komme i gang i Fjellhallen.


- Først er jeg veldig glad for at jeg får sjansen til det her. Jeg mener Gjøvik Hockey er har et stort potensial som klubb og by til å oppnå større ting på lang og kort sikt. Jeg kjenner en god kjemi med de som jobber i klubben i dag, noe som er viktig så jeg kan utføre jobben min så godt som mulig, sier Anton.


- Dette kjennes også som et bra steg i min karriere og utvikling, og det å få jobbe som hovedtrener igjen gjorde at valget falt på Gjøvik Hockey nå, fortsetter han.


På spørsmål om hva vi kan forvente med Anton i garderoben og boksen, har han følgende å si.


- Vi skal jobbe for å få til et daglig miljø der spillere og ledere syntes det er veldig moro å komme til ishallen, og et miljø der man vil bli bedre hver dag, både som spiller og leder.


- Ønsket er å få så mange som mulig i Gjøvik by til å se frem mot kampdagene våre, noe som ofte går hånd i hånd med det som skjer på isen.


- Vi ønsker å spille en hockey med mye fart og intensitet, og skape et kollektiv som jobber hardt og er veldig vanskelige å møte hver kveld, avslutter vår nye svenske hovedtrener.


Gjøvik Hockey ønsker samtidig å takke Mikael Zettergren og Gisle Enger for innsatsen og samarbeidet i sesongen som nylig er over.

Comments


bottom of page