top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Prøv hockey - en fantastisk barneidrett!

Ishockey er en fantastisk barneidrett som gir stor mestringsfølelse, bidrar til god motorikk, koordinasjon og balanse for å nevne noe.


Fra et barn litt ustø går på isen til han eller hun opplever å klare og gå på skøyter går det som regel fort. Mestringsfølelsen er stor med skøyter på beina, og det er moro både for barnet selv og voksne å se den store utviklingen. Få, om noen, andre lagidretter kan måle seg med hockey når det gjelder motorikk, koordinasjon og balansetrening. I tillegg er hockey en lagsport som gjør at barnet får ta del i en gruppe og det sosiale aspektet ved det skal heller ikke undervurderes.


Dr. med. Paul Lereim mener ishockey er best for barn. Hvorfor kan du lese mer om her, men han sier blant annet;

"Ved å spille ishockey får man først og fremst trent koordinasjon og balanse. Men også fysisk styrke i rygg, buk, armer og ben samtidig som utholdenhet kommer nesten gratis. Som lagspill krever også ishockey sosial intelligens og samarbeid."


Ishockey i barne- og ungdomsårene er noe man får igjen veldig mye ekstra for også i andre idretter og ellers i livet senere. Balanse, koordinasjon og motorikk er noe alle har bruk for, uansett om man skal drive idrett eller ikke. 


Gjøvik Hockey har lag i flere årstrinn, og har også en hockeyskole. Du finner mer informasjon om yngres avdeling under "bredde".


Vi anbefaler i utgangspunktet å prøve seg på hockeyskolen først, da dette gir grunnleggende innføring i i sentrale ferdigheter. Her kan du også låne utstyr helt gratis. Informasjon om oppstart høsten 2019 kommer. Når det gjelder lag kan du kontakte lagleder på de forskjellige lag for å få vite mer.

Comments


bottom of page