top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Suksess både på og utenfor isen

Gjøvik-kampen 2021 ble en ny fest med over 1000 tilskuere. Da er det ekstra moro at gutta på isen leverte en meget god prestasjon i en viktig kamp.

Nidaros stod på motsatt halvdel for andre gang i den såkalte Gjøvik-kampen. De var motstander også i den første utgaven i 2018. Som den gang ble det hjemmeseier også i 2021, i det som var en viktig kamp i kampen om 4. plassen som gir kvalifiseringsplass. Det skal fortsatt spilles veldig mye ishockey før det er avgjort hvem som kommer dit, men seieren lørdag var et viktig steg på veien.


Det var en tett og jevn kamp helt fra start i Fjellhallen lørdag. Nerven i kampen var der helt fra start, med et engasjert publikum. Begge lag traff stolpen de første minuttene, men fikk ingen puck i mål. Nidaros fikk kampens første mulighet i overtall, da Fredrik Dahl ble sendt i utvisningsboksen etter fire minutter. Gjestene klarte ikke å omsette overtallet i mål, og i stedet smatt Dahl ut fra utvisningsboksen, ble spilt fri og satte 1-0 for Gjøvik.


Den jevnspilte kampen fortsatte utover perioden, hvor Gjøvik kanskje var et lite hakk bedre i banespillet. Til tross for det var det Nidaros som satte det neste målet, da de utlignet til 1-1 fem minutter før pause. Da ingen av lagene klarte å score mer før periodesignalet gikk lagene til pause på 1-1, foran et hjemmepublikum som virket godt fornøyd med de første 20 minuttene.


I midtperioden var det Nidaros som stakk først, da de satte 1-2 før det var spilt to minutter. Gjøvik lot seg ikke påvirke veldig av det, og ristet fort av seg målet, og allerede tre minutter senere satte Christopher Molthe van Doorn inn 2-2. Utover perioden var Gjøvik det førende laget, men det var to lag som kjempet godt i egen sone, og på den måten holdt hverandre fra flere mål før pausesignalet.


Gjøvik fikk en drømmestart på 3. periode, og allerede etter 25 sekunder satte Olle Vennström inn 3-2 for hjemmelaget i overtall. Den gode starten ga energi til hjemmelaget, som i tillegg opptrådte disiplinert og smart utover 3. periode. Gjestene fikk sine sjanser, men klarte ikke å finne veien til nettmaskene, mot et Gjøvik som til sammen holdt Nidaros til kun 21 skudd denne lørdagen. Mot slutten av 3. periode kom det ikke uventet et Nidaros-trykk, men selv ikke når de tok ut målvakten på tampen fikk de pucken i mål. Dermed kunne Gjøvik jubel for tre vikte poeng, og alt i alt en fortjent seier i en god hockeykamp.

Neste kamp for Gjøvik er borte mot Haugesund 11. desember, før Lørenskog kommer til Gjøvik for siste kamp før jul 15. desember.


Vi ønsker å takke alle bedrifter som bidro til at dette ble en vellykket Gjøvik-kamp, og alle publikummere som møtte opp.


Kommentare


bottom of page