top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Tap i spilleforlengelse i sesongens første seriekamp

Gjøvik ledet store deler av kampen, men det var til slutt hjemmelaget som avgjorde i sin favør 55 sekunder ut i sudden death.

Gjøvik fikk en drømmestart på årets første kamp, da de allerede før minuttet var gått gikk opp i føringen i Haugesund ishall. Alexander Thomas var sist på pucken, mens Ulrik Løvdal sikret sesongens første målgivende. Sistnevnte sendte Gjøvik opp i 0-2 snaut sju minutter senere, og hadde gitt gjestene et godt utgangspunkt. Haugesund reduserte en gang før pause, men Gjøvik gikk til pause i ledelsen.


Den ledelsen beholdt imidlertid ikke Gjøvik veldig lenge i midtperioden, da Haugesund utlignet før det var spilt to minutter. Det var jevnspilt utover, men Gjøvik var kanskje et lite hakk hvassere. Det fikk laget også betalt for, da Joachim Engesveen sendte Gjøvik opp i 2-3 litt før perioden var halvspilt. Til tross for noen overtall begge veier ble det ikke flere mål før perioden var over, og Gjøvik ledet til nok en pause.


Også i den 3. perioden scoret hjemmelaget tidlig, og utlignet til 3-3. Gjøvik svarte imidlertid kjapt, da Ulrik Løvdal satte sitt andre mål for dagen, og sendte Gjøvik opp i 3-4. Haugesund tok umiddelbart opp jakten på utligning, men Wille Mattila holdt stand til det gjenstod drøyt seks minutter av 3. periode, da Haugesund utlignet.


Det var jevnspilt etter utligningen, og begge lag hadde muligheten for mål. Samtidig virket nok frykten for å tape noe større enn viljen til å ta risiko for å vinne. Resultatet av det var ikke overraskende at kampen gikk til sudden death. Der var Haugesund effektive, og avgjorde etter kun 55 sekunder i spill tre mot tre.


Ett poeng ble med andre ord fasiten etter sesongens første kamp. Etter kampen tok vi en prat med kaptein Amund Nyland, som både delte sine tanker om søndagens oppgjør, samt ønske om å vise seg fra sin beste side i sesongens første hjemmekamp på onsdag.

- Jeg synes vi til tider spiller en bra kamp i dag, men i 3 periode spesielt synes jeg vi blir litt unøyaktige og ikke gjør som vi har blitt enige om. Hadde vi spilt slik vi skal i 60 minutter i dag hadde vi tatt med oss 3 poeng hjem, sier kapteinen.


- Det er absolutt noe å bygge videre på. Jeg synes laget som helhet trener på bra og er fokuserte i treningshverdagen. Dette kommer til å gi resultater på sikt, selv om vi fikk oss et slag i trynet i dag. Men det er viktig å fortsette og ha trua på det som gjøres i klubben og i laget, sier han, før han kommer inn på onsdagens hjemmekamp.


- Det blir gøy med seriepremiere på hjemmebane! Da håper jeg vi kan vise at vi er på rett vei og klarer å komme tilbake fra det sure tapet i dag. Vi håper Gjøvik-publikummet støtter opp og fyller de 200 plassene som er mulig med tanke på dagens situasjon. Med klubben og byen bak oss skal vi ta nye steg i år og det håper vi å vise hjemmepublikummet på onsdag.


Oppfordringen kunne vel ikke vært klarere? Klikk deg inn på vårt Facebook-arrangement og følg med for info om når billettene slippes.


Du finner statistikk fra søndagens kamp her og tabell for 1. divisjon her.

Comments


bottom of page