top of page

Historie

Her kan du lese litt om Gjøvik Hockey sin historie, samt medlemmer som har utmerket seg spesielt siden klubben ble stiftet i 1990.

19. august 1990 ble Gjøvik Hockey stiftet. Det er kanskje naturlig å tro at Gjøvik Hockey kom som en ren konsekvens av at Lillehammer to år tidligere ble tildelt OL, og Gjøvik etter hvert fikk Fjellhallen, men slik er det faktisk ikke. Allerede før Juan Antonio Samaranch sa de berømte ordene "the decision is Lillyhammer" var det en gjeng som hadde spilt ishockey på Gjøvik. At Fjellhallen ble en realitet satte bare litt fart på sakene. Men det kommer vi tilbake til.

Kompisgjengen som hadde drevet på Vardal begynte etter hvert å se seg om etter bedre muligheter for å trene, og da det ikke fantes noen ishall på Gjøvik, ble Gjøvik stadion tatt i bruk, samt at istid ble leid på Lillehammer. Veien til ishall virket nok lang, men en septemberdag i 1988 forandret alt seg da Lillehammer fikk tildelt OL.

Samtidig som A-laget klatret oppover og etter hvert etablerte seg i toppen av 1. divisjon, ble det drevet godt i yngres avdeling. Det var lag i de fleste årsklasser, og både 1985-laget og 1989-laget hevdet seg meget godt på nasjonalt nivå for å nevne et par eksempler. Gjøvik forsøkte seg flere ganger i kvalifisering til eliteserien rundt tusenårsskifte, men klarte ikke å ta steget opp blant de beste. 

Derfra gikk det dessverre bare en vei for klubbens A-lag, som før 2011/12-sesongen måtte ta steget ned i 2. divisjon som følge av økonomiske utfordringer. Klubben brukte de påfølgende årene på å bygge opp igjen en bedre økonomi og bredde i klubben, samtidig som et A-lag med mange lokale gutter etter hvert spilte seg tilbake til 1. divisjon. I yngres avdeling jobbes det i dag godt, og hockeyskolen har de siste årene vært en suksess. Dette har ført til flere nye lag i klubben de siste årene, og A-laget er nå altså tilbake i 1. divisjon. 

Gjennom klubbens snart 30 år lange historie er det mange som har lagt ned en stor frivillig innsats, og noen av disse har fått fortjent heder og ære. 

22-7ff67b1f32620327f425267e2bac30d5.png
20-c3c43865f35fd9003ac961c42fc597db.jpg
3117278685_3529838a.jpg

Gjøvik Hockey sin Hederspuck:

Klubbens hederstegn Hederspucken tildeles personer som gjennom mange år har bidratt med å løse oppgaver på alle nivå for klubbens og utøvernes beste.

Klubbens hederstegn Hederspuckenpucken er en krystallpuck påført klubbens logo, samt diplom.

De som er tildelt Hederspucken er:

Arild Mathisen
Tom Løkken
Kjell Tingvoll
Dan Kenneth Reinli
Solveig og Tore Struksnes
Viggo Lereng (1966 - 2020)
Eli Hillestad
Gunnar Hveem
Hans Svellet

Gjøvik Hockey sine æresmedlemmer: 

Klubbens høyeste hedersbevisning er æresmedlem. Til æresmedlem kan utnevnes personer som administrativt, sportslig eller på annen måte har gjort seg spesielt fortjent til det gjennom sitt mangeårige arbeid i og for klubben.

Æresmedlem tildeles klubbens krystallvase og diplom, og har fri adgang til arrangementer og kamper i regi av Gjøvik Hockey.

Øystein Syversen
Han var med å stifte klubben i 1990, og har siden den gang hatt uttallige timer i Fjellhallen og andre ishaller både i inn- og utland i Gjøvik Hockey sin tjeneste. Han har vært, og er fortsatt, trener i klubben. I tillegg til trenerroller både for yngres- og A-lag han har vært leder i klubben, og han har ledet hockeyskolen. Han er en altmuligmann som vet om det meste som har skjedd, og han har vært med på veldig mye av det. Som følge av det fungerer han som en flott støttespiller for mange andre den dag i dag. Øystein har hatt roller og verv hver sesong fra klubben ble stiftet og til i dag. 

Rannveig Svendsen og Aage Evensen
Ekteparet som siden de kom inn med sine tre sønner Sigurd, Håkon og Eirik på 90-tallet har bidratt med mye i Fjellhallen. Dersom du har vært innom Fjellhallen noen ganger i løpet av disse årene er sannsynligheten stor for at du har spist en vaffel som Rannveig har stekt. Det vil heller ikke være noen overraskelse om skøytene dine har blitt slipt av Aage. De har hatt styreverv, roller rundt lag og Rannveig har til og med vært ansatt, mens Aage den dag i dag er primus motor for hockeyskolen.

Ivar Severinsen
1972 - 2018
Nok en person med uttallige dugnadstimer for Gjøvik Hockey. Var svært aktiv i sekretæriatet de siste årene, men han var også materialforvalter og iskjører i en årrekke. Begynte som frivillig for Gjøvik Hockey tidlig på 90-tallet, og holdt det gående helt frem til han alt for tidlig gikk bort i 2018. Vårt minneord om Ivar finner du her. 

Esten Kjølvang

Esten kom inn i klubben som far og fulgte sønnens lag gjennom årsklassene. Allikevel er det for de fleste perioden som styreleder hvor han virkelig gjorde seg bemerket. Esten er oss bekjent klubbens lengstsittende styreleder, med sine sju år som leder. Da han overtok var det en klubb som slet både sportslig og organisatorisk. Rekrutteringen i breddeavdelingen var laber og A-laget levde en svært anonym tilværelse i 2. divisjon. Dette snudde med Esten ved roret. Les hele begrunnelsen til styret i forbindelse med utnevnelsen her. 

bottom of page