Tomas Behula og Daniel Arnost klare for Gjøvik Hockey

Fredag ble to tsjekkiske unggutter klare for Gjøvik Hockey. De er klare til lørdagens "Kronekamp" mot Comet Halden.

- Jeg syntes de så lovende ut på det vi fikk sett på treninga i dag. De er godt trent og man ser at de har gode ferdigheter, så det blir spennende å se hva de kan bidra med i Gjøvik Hockey-drakta, sa trener Tor Erik Nilsen etter fredagens trening. 

Det er jo litt begrenset hva man får sett i løpet av en trening, men førsteinntrykket er bra skal vi tro treneren som tar de med i kamptroppen allerede lørdag. 

Daniel Arnost er en 22 år gammel løper som har spilt ungdomshockey i Sparta Praha, før han de to siste årene har spilt for HC Risuty og NED Hockey Nymburk. Tomas Behula er en 19 år gammel back, som har kommet opp i klubben HC Vsetin, før han har vært innom Bili Tygri Liberec og KLH Chomutov. Alt på juniornivå. 

- Det er to unge gutter som jeg har fått gode referanser på. Spillere som har god skolering fra toppklubber og som vil ut og bygge seg en karriere. Tsjekkia er en god hockeynasjon og det er et trangt nåløye for unge spillere, sa Tor Erik Nilsen til Oppland Arbeiderblad fredag

Treneren var også fornøyd med å styrke stallen etter en periode preget av skader og sykdom. 

– De betyr i hvert fall at stallen blir sterkere og at vi ikke er like sårbare for skader som vi har vært de siste kampene. Det er viktig. I tillegg håper vi jo at de er så gode at de vil heve vårt lag. Vi kan ikke forvente at de skal bære laget allerede i sin første kamp, men de kan bidra til at jeg får flere muligheter og at vi får en bredere tropp, sier Tor Nilsen

Det blir uten tvil spennende å se hva spillerne kan bidra med i sin første kamp for klubben lørdag, da Comet Halden kommer til Fjellhallen klokka 16:00. Vi minner igjen om at det er gratis inngang denne dagen, og håper på mange tilskuere i hallen. 

Du finner Daniel sin profil på eliteprospects her og Tomas sin her

Bilder: Tomas til venstre, og Daniel til høyre.  
Så finner du noen flere bilder fra kveldens trening her.