To poeng i Oslo

Gjøvik utlignet 23 sekunder før slutt, og sikret seieren etter straffekonkurranse.

Det var en jevn åpning på kampen i Furuset forum, der man så det var to lag som hadde mye å spille for, og to lag med dårlig selvtillit. Furuset var det minst dårlige laget de første minuttene, uten at det ga uttelling. Gjøvik på sin side hadde noen sjanser her og der, men det helt store var det sjelden. 

Etter snaut ti minutter misset Gjøvik på markeringen i egen sone, og Furuset satte 1-0 etter en retur. Et litt vel enkelt mål, som sendte hjemmelaget i garderoben med en ledelse etter de første 20 minuttene. 

Tidlig i midtperioden fikk Gjøvik prøve seg i spill fem mot tre, etter at Furuset dro på seg to utvisninger på rappen. Gjøvik klarte ikke å utnytte det, til tross for noen ålreite sjanser. 

Spillet utover perioden var ikke det helt store, men etter drøyt åtte minutter satte Ivan Sijan 1-1 på en retur. Simen Hoel Johannessen skjøt, og på kanten av droppsirkelen stod Ivan klar og slo pucken i mål. 

Gjøvik hevet seg etter målet, og spilte seg til et par gode sjanser. I et overtall omtrent seks minutter før pause ble et skummelt skudd fra blå den eneste beholdningen. Furuset på sin side spilte seg heller ikke til de store sjansene på slutten av midtperioden, men holdt på å få en kjempesjanse da en puck skled gjennom målgården til Jonas Strand 20 sekunder før pause. Mål ble det imidlertid ikke, og lagene gikk til pause på 1-1. 

I den siste perioden åpnet hjemmelaget best, og fikk et par skikkelig store sjanser tidlig, men uttellingen uteble. Gjøvik kom litt mer inn i det utover perioden, men hjemmelaget var et lite hakk vaskere. Etter drøyt sju minutter fikk Gjøvik en utvisning, men red av undertallet. Da Gjøvik pådro seg nok en utvisning like etter at de var fulltallige var uttellingen bedre for Furuset som satte 2-1 med et skudd fra blålinjen. 

Gjøvik prøvde å løfte spillet litt etter dette, og klarte også det. Med drøyt åtte minutter igjen å spille fikk Gjøvik prøve seg i overtall, men fikk det ikke til å stemme i det hele tatt. Fem minutter senere fikk Gjøvik på nytt prøve seg med en mann mer, og denne gangen gikk det bedre. Gjøvik vant droppen, og kun åtte sekunder ut i overtallet hadde Miroslav Pokorny utlignet til 2-2. 

Det så lenge ut til at det skulle ende 2-2, men minuttet før slutt gikk Furuset opp i 3-2, til stor frustrasjon hos Gjøvik. Frustrasjonen så de imidlertid ut til å snu til noe positivt. Gjøvik flyttet opp spillet og tok ut keeper. 23 sekunder før slutt utlignet Gjøvik til 3-3 rett fra dropp, til stor jubel både på banen og tribunen. Flere mål ble det ikke før slutt, og kampen gikk til spilleforlengelse. 

Til tross for noen enorme sjanser begge veier i spill tre mot tre, ble det ikke flere mål, og kampen gikk til straffeslag. Alexander Naskov og Miroslav Pokorny scoret for Gjøvik, mens Jonas Strand stengte målet, og dermed sikret Gjøvik seg ekstrapenget og to totalt. 

Gjøvik tok med seieren inn ett poeng på Furuset, og har fortsatt to kamper til gode på Oslo-laget som nå kun er ett poeng foran. Onsdag kommer Furuset til Gjøvik for returoppgjør, i det som er sesongens viktigste hjemmekamp. Vi håper du tar med deg alle du kjenner og kommer i hallen for å hjelpe gutta i jakten på nye viktige poeng. 

Et skår i gleden i Oslo denne kvelden var at Even Langdalen, Gorm Kulstad og Cato Ødegård alle pådro seg smeller. Det er for tidlig å si hvor alvorlig skadene er, og med en allerede tynn stall krysser vi fingrene for at de kommer seg fort. Uavhengig av det ønsker vi å forsterke spillerstallen, og har i den forbindelse startet kronerulling. 

Vil du hjelpe oss med å forsterke spillerstallen?
Gir du over 1000 kr får du billetter til Norge-Russland i Fjellhallen 12. og 14. april som takk, i tillegg til at du kan bidra til å styrke Gjøvik Hockey på tampen av denne sesongen og inn mot neste. Du kan selvsagt gi mindre om du ønsker, og vi setter stor pris på alle bidrag! Følg denne linken for å støtte oss.