top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Brødrene Sakshaug klare for Gjøvik Hockey

Oppdatert: 11. mai 2022

Brødrene Robin og Daniel Sakshaug er klare for Gjøvik Hockey.

Daniel Sakshaug (til venstre) og Robin Sakshaug er klare for Gjøvik Hockey. Foto Arild Åssveen og Dan K. Reinli.


Begge har vært en del av Lillehammers stall i flere år, i tillegg til at begge også har prøvd seg andre steder. De har begge erfaring fra eliteserien, og det blir veldig spennende å se hva de kan bidra med i Gjøvik-drakta. Skal vi tro sportssjef Patrik Bäärnhielm, blir begge viktige brikker i laget, og er spillere klubben har jaktet på ett par års tid.

Robin Sakshaug

- Robin var hos oss for to år siden. Han passet veldig bra inn i gruppen, og var den beste backen den sesongen. Han er bra både offensivt og defensivt, og fikk noen eliteseriekamper for Lillehammer forrige sesong, sier Bäärnhielm.


I tillegg til seks eliteseriekamper for Lillehammer, spilte han 22 kamper for Narvik, som vant 1. divisjon. Sesongen før det spilte han som nevnt en del for Gjøvik gjennom samarbeidsavtalen med Lillehammer, og gjorde da 16 poeng på 17 kamper fra sin backposisjon. Forrige sesong leverte han 11 poeng på 22 kamper for Narvik.


- Jeg har allerede vært i Gjøvik på utlån fra Lillehammer, så jeg vet hva jeg kommer til, og har siden den gang holdt litt kontakt med Patrik, så jeg har visst at Gjøvik har vært interessert. Det gjør selvsagt at man føler man betyr noe for klubben og gir en ekstra motivasjon for å bidra til å løfte klubben til nye høyder.


- Sist følte jeg at jeg ble spesielt godt mottatt med en gang, noe som ikke alltid er så lett når man kommer til et lag midt i en sesong, men jeg følte spillerne tok meg godt i mot og det gjør at man slipper ned skuldrene og lett kommer inn i laget. I tillegg var også de rundt laget, som materialforvalterne, veldig velkomne fra start og bidro mye noe man som spiller setter veldig stor pris på, sier Robin, som også ser potensiale i klubben.


- Jeg ser også godt potensialet i Gjøvik som klubb og har troen på at laget kan ta steg oppover. For meg virker det som riktig klubb for å få ut mitt beste akkurat nå, og som en bonus passet det bra med studie- og bosituasjonen, avslutter vår nye back.

Daniel Sakshaug

- Daniel er en spiller som hadde en mer offensiv rolle som junior, mens han har hatt en litt mer defensiv rolle i eliteserien, og vi ser for oss at han skal ta stort ansvar i alle spillets faser. Han er helt på grensen til å etablere seg som eliteseriespiller, og vi tror han kan ta det neste steget gjennom å få mye istid, sier Patrik.


Han har 39 kamper i eliteserien for Lillehammer, i tillegg til 21 kamper i 1. divisjon for Ringerike og Narvik, hvor han har vært på lån. Han har 12 poeng på sine 21 kamper i 1. divisjon, mens han som U21-spiller leverte 110 poeng på 86 kamper.


- Jeg valgte Gjøvik av flere gode grunner. Broren min var der på lån for et par sesonger siden, og jeg vet gjennom han at det trenes bra der med en profesjonell innstilling til trening og forbedring. Ellers kjenner jeg godt til gruppen som innehar et veldig godt miljø, sier Daniel.


- Jeg føler meg ønsket, og det er en god fit for å kunne ta på meg en mer offensiv rolle igjen og spille med mye selvtilitt. Jeg vet jeg kan bidra begge veier, så det vil jeg selvfølgelig bidra med også.


Vi ønsker begge velkommen til Gjøvik, og ser frem til å se de to i Gjøvik-drakta fra høsten!

Comments


bottom of page