top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Cato og Henrik gir seg på A-laget

Spillere kommer og spillere går. Noen er ikke så lenge, mens andre blir litt lenger. På Gjøvik har vi vært heldige, og hatt flere spillere med lang fartstid i klubben, men allikevel er det få som kan se tilbake på like mange sesonger på A-laget som Cato Ødegård og Henrik Svellet. Nå er det imidlertid slutt for begge, som nå har valgt å prioritere ishockey litt mindre, og andre ting litt mer.


De som har fulgt med i treningskampene har sikkert tenkt over at de to ikke har vært med. Noen har sikkert også fått det med seg på andre måter, det har nemlig vært avklart en stund at ingen av de to fortsetter på A-laget sesongen 2019/20. Og selv om de blir å se i Gjøvik-drakt for B-laget vårt i 4. divisjon utover vinteren, er det på sin plass å takke de to for innsatsen i til sammen over 500 kamper for klubben.


Cato Ødegård

Mannen som i flere sesonger var kaptein på laget, kan se tilbake på 11 sesonger og nærmere 250 kamper for A-laget. I tillegg kommer over 270 kamper i yngres avdeling. Da han kom tilbake til Gjøvik etter å ha gått NTG på Lillehammer foran 2008/09 sesongen, spilte laget 1. divisjon. Det gjorde laget ytterligere to sesonger, før klubben gikk ned i 2. divisjon av økonomiske årsaker. Fem sesonger i 2. divisjon ble det for Gjøvik og Cato, før laget endelig rykket opp igjen foran sesongen 2016/17. Cato var viktig både på og utenfor isen gjennom mange år, og fortjente virkelig å få være med opp i 1. divisjon igjen. De to første sesongene etter opprykket var Cato en sentral brikke i laget, men før forrige sesong pådro han seg en ryggskade som ødela hele sesongen foruten to kamper.


Henrik Svellet

Mannen fra Totenvika kom opp på A-laget fra egen ungdomsavdeling allerede som 16-åring sesongen 2007/08, og ble tidenes yngste målscorer for Gjøvik den sesongen. Laget var da under ledelse av Ketil Heidenberg. Heidenberg som for øvrig var sportssjef og assistenttrener i Svellets siste sesong. Også Henrik kan se tilbake på en lang karriere på A-laget. Det ble seks kamper for Storhamar 2 i 1. divisjon sesongen 2011/12 da Gjøvik rykket ned, men han kom fort tilbake den høsten. I tillegg forsvant 2012/13 sesongen som følge av førstegangstjeneste, men utenom disse to oppholdene har han vært fast inventar på Gjøviks A-lag. Med andre ord kan også Henrik se tilbake på 11 sesonger på A-laget, og drøyt 270 kamper i 1. og 2. divisjon, i tillegg til at også han har over 270 kamper i yngres avdeling.


Nå velger altså begge å trappe ned, og Gjøvik Hockey ønsker begge to lykke til med nye utfordringer!


Til slutt - TUSEN TAKK for innsatsen i over 500 kamper for A-laget og over 1000 kamper for Gjøvik Hockey!Comments


bottom of page