top of page
Admin

Ringerike fikk revansje

Ringerike var klart best i 1. periode, og ledet 2-0. Gjøvik leverte bedre i de to siste periodene, men klarte aldri å komme nærmere enn 3-1 som også ble sluttresultatet.

Kampen var knapt i gang før Gjøvik pådro seg kampens første utvisning. Da de pådro seg en ny utvisning minuttet senere takket og bukket Ringerike og satte 1-0 i spill fem mot tre. I en liten stund var det spill fem mot fem, før Gjøvik igjen pådro seg en utvisning og måtte ut i nytt undertall. Det håndterte Gjøvik bra, og etter en liten periode i spill fem mot fem var det Ringerikes tur til å besøke utvisningsboksen.

Gjøvik benyttet overtallet til å få sine første skudd på mål, men til tross for et par ålreite sjanser ble det ingen skudd som gikk i mål.

Minuttene som fulgte inn mot pausen ble jevne, og egentlig ganske rotete, uten det helt store spillet. Hjemmelaget fikk drøyt tre minutter før pause lurt inn 2-0 bak Wille Mattila, og fikk med det uttelling for sitt store overtak på skuddstatistikken. Selv om Gjøvik fikk prøve overtallet igjen noen sekunder før pause ble det ikke mål av det, og Ringerike gikk til første pause med tomålsledelse.

Gjøvik startet midtperioden i overtall, uten at det førte til det helt store fremover på banen. Utover perioden var imidlertid spillet bedre, og det var jevnt. Etter snaut fem minutter la Ringerike på til 3-0, da Gjøvik ble litt for ivrige fremover, og en av hjemmelagets spillere plutselig var alene gjennom. Der var han sikker og satte pucken forbi Wille Mattila. Gjøvik hadde vist positive takter før målet, og også skapt et par ålreite sjanser, men hjemmelaget var altså mer effektive.

Da Gjøvik fikk forsøke overtallet igjen snaut åtte minutter ut i perioden var det bedring å spore i overtallsspillet, og Gjøvik kom til noen ålreite sjanser. Også i minuttene etter var det et bedre Gjøvik ute på isen, som var med i kampen på en helt annen måte enn tidligere. Det var et stykke mellom de store sjansene, men noen muligheter kom Gjøvik til. Der det etter 1. periode var 13-3 i skudd, viste den samme statistikken 7-13 i 2. periode. Skuddstatistikken deler ikke ut noen poeng, men den bekreftet et kampbilde hvor Gjøvik var langt mer med i 2. periode. Dessverre uten at det ga tellende resultat i målprotokollen.

Uttellingen kom imidlertid tidlig i 3. periode, da Christopher van Doorn tok ned en puck i midtsona og plutselig var alene gjennom med keeper. Der var han sikker, og reduserte kontant til 3-1. Gjøvik fikk prøve overtallet igjen ikke så lenge etter målet, men nok en gang slet Gjøvik med å skape det helt store med en spiller mer.

Spillet bølget frem og tilbake utover perioden, noe som passet hjemmelaget godt. Klokka gikk fort, og Gjøvik klarte ikke å skape de største sjansene. Med 5-6 minutter igjen å spille av 3. periode klarte Gjøvik å etablere et trykk, men til tross for noen bra sjanser ble det ikke mål.

Gjøvik klarte å flytte opp spillet igjen de siste minuttene, men selv om de tok ut keeper Wille Mattila ble det ikke flere mål på Gjøvik, som alt i alt leverte 40 av 60 gode minutter denne lørdagen, uten at det ga poeng mot et Ringerike som dermed fikk revansje fra onsdag.

Nå venter to kamper mot Hasle-Løren før jul. Onsdag i Oslo, før siste hjemmekamp i 2020 spilles i Fjellhallen lørdag 19. desember.