top of page
  • Admin

For lite effektive i begge ender

Comet Halden trakk det lengste strået onsdag kveld, da de var mer effektive i begge ender av banen.

Gjøvik kom best ut av startblokkene i Halden ishall på søndag, og allerede etter tre minutter satte Niklas Sundfors 0-1 for Gjøvik. Denne ledelsen ble doblet halvannet minutt senere av Daniel Karlsen Stensrud. Ikke lenge etter kunne de første 5-6 minuttene, som var svært gode sett med Gjøvik-øyne blitt kronet med 0-3, men Joachim Engesveens straffeslag fant ikke veien til mål.

Litt over midtveis i perioden slo Comet tilbake, og fikk et litt unødvendig mål sett med Gjøvik-øyne. Kort tid etter pådro Comet seg to utvisninger i løpet av kort tid, og Gjøvik fikk en god mulighet til å øke ledelsen, men klarte ikke å overliste hjemmelagets målvakt.

Det ble ikke flere mål de siste minuttene av perioden, og Gjøvik gikk til pause i ledelsen, men både kunne og burde ledet mer.

Midtperioden fikk en god start for Gjøvik, som etter tre minutter la på til 1-3 i overtall ved Sander Olsen. Ett par minutter senere kunne samme mann lagt på til 1-4, men hjemmelagets målvakt reddet forsøket.

Hjemmelaget reduserte halvannet minutt etter dette igjen, men Gjøvik fortsatte å skape sjanser de neste minuttene, men selv ikke på kampens andre straffeslag scoret Gjøvik, midt i perioden. De neste minuttene ble preget av utvisninger, og da begge lag hadde en mann utvist med snaut fem minutter igjen utnyttet Comet det best, og utlignet til 3-3. Ett halvt minutt senere gikk de også opp i føringen, da de tok ledelsen 4-3 i overtall. Hjemmelaget vant dermed 2. perioden 3-1, i en periode hvor de var svært effektive, mens Gjøvik ikke var det.

I 3. periode måtte Gjøvik ut å jakte utligning, men slet med at de pådro seg flere utvisninger og klarte ikke å legge det nødvendige trykket på hjemmelaget. Et hjemmelag som midtveis i perioden utnyttet et straffeslag til å sette 5-3.

Gjøvik fortsatte å jage mål, og klarte å løfte seg litt de siste minuttene, men reduseringen kom ikke før halvannet minutt før slutt. Tiden var knapp etter reduseringen, og selv om Gjøvik tok ut keeper klarte de ikke å få utligningen, og dermed stakk hjemmelaget av med alle poengene. Effektiviteten foran begge målene ble avgjørende, i en kamp hvor Gjøvik hadde alle muligheter til å ta med seg poengene, men hjemmelaget hadde matchvinnerne begge veier.

Onsdag er det duket for ny kamp, da Ringerike kommer til Gjøvik klokka 19:00.