top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Gjøvik Hockey 30 år

I dag, 19. august, er det 30 år siden klubben så dagens lys. Siden den gang har det skjedd mye, og vi har prøvd å samle litt av historien.19. august 1990 ble Gjøvik Hockey stiftet. Det er kanskje naturlig å tro at Gjøvik Hockey kom som en ren konsekvens av at Lillehammer to år tidligere ble tildelt OL, og Gjøvik etter hvert fikk Fjellhallen, men slik er det faktisk ikke. Allerede før Juan Antonio Samaranch sa de berømte ordene "the decision is Lillyhammer" var det en gjeng som hadde spilt ishockey på Gjøvik. At Fjellhallen ble en realitet satte bare litt fart på sakene. Men det kommer vi tilbake til.

Kompisgjengen som hadde drevet på Vardal begynte etter hvert å se seg om etter bedre muligheter for å trene, og da det ikke fantes noen ishall på Gjøvik, ble Gjøvik stadion tatt i bruk, samt at istid ble leid på Lillehammer. Veien til ishall virket nok lang, men en septemberdag i 1988 forandret alt seg da Lillehammer fikk tildelt OL.

Samtidig som A-laget klatret oppover og etter hvert etablerte seg i toppen av 1. divisjon, ble det drevet godt i yngres avdeling. Det var lag i de fleste årsklasser, og både 1985-laget og 1989-laget hevdet seg meget godt på nasjonalt nivå for å nevne et par eksempler. Gjøvik forsøkte seg flere ganger i kvalifisering til eliteserien rundt tusenårsskifte, men klarte ikke å ta steget opp blant de beste. 

Derfra gikk det dessverre bare en vei for klubbens A-lag, som før 2011/12-sesongen måtte ta steget ned i 2. divisjon som følge av økonomiske utfordringer. Klubben brukte de påfølgende årene på å bygge opp igjen en bedre økonomi og bredde i klubben, samtidig som et A-lag med mange lokale gutter etter hvert spilte seg tilbake til 1. divisjon. I yngres avdeling jobbes det i dag godt, og hockeyskolen har de siste årene vært en suksess. Dette har ført til flere nye lag i klubben de siste årene, og A-laget er nå altså tilbake i 1. divisjon. 


Vi gratulerer alle med hjerte for Gjøvik Hockey med dagen, og ser frem til de 30 neste!

Bình luận


bottom of page