top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Lauri Viitanen klar for Gjøvik

Den finske backen på 28 år melder overgang til Gjøvik og norsk hockey.

Foto: Mikael Granqvist (Österbottens tidning)
Foto: Mikael Granqvist (Österbottens tidning)

Backen som de tre siste sesongene har spilt Suomi-sarja skal forhåpentligvis bidra begge veier på banen når han kommer til Gjøvik og Norge. På 104 kamper i Suomi-sarja har han notert seg for 70 poeng. Vi håper selvsagt at han skal fortsette poengproduksjonen også i Gjøvik-drakta. Lauri har også spilt universitetshockey i USA, samt at han har en sesong i Sverige bak seg.


På spørsmål om hvorfor han nå tar turen til Gjøvik har han følgende å si.


- Det er det flere grunner til. Klubben virker bra, har utviklet seg år etter år og er nå klar for å kjempe i toppen av ligaen. Å få muligheten til å spille mot gode lag inspirerer meg, og jeg tror vi skal være med å kjempe i år. Etter å ha snakket med Patrik og Wille Mattila var det en enkel avgjørelse.


Når det gjelder hvilke forventninger han har foran sesongen, får vi inntrykk av at han gleder seg både til det som skal skje på og utenfor isen.


Jeg forventer at vi skal utfordre topplagene i ligaen, og samtidig utvikle oss som klubb. Det er ingen snarveier på det området, og jobben begynner fra dag en. Kontinuerlig jobbing vil ta oss fremover, også får vi se til slutt hvor langt. Jeg er sikker på at Gjøvik og Norge vil gi meg mye glede, og jeg kan ikke vente med å ta fatt på turen med min tidligere lagkamerat fra juniorhockeyen - Wille!


Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?


- Jeg er en 28 år gammel høyrefattet back, som har skøytegåingen som min største styrke. Blir gjerne med på overgangene når mulighetene byr seg, men er samtidig opptatt av å følge med i egen sone. Har også et skudd som kan brukes i overtall. Alt i alt vil jeg si at jeg er til å stole på over hele isen, og jeg er ikke redd for å spille fysisk.

Til slutt måtte vi spørre om han visste noe om byen han skal flytte til.


- For å være ærlig vet jeg ikke så mye, men vikrer å være en liten og sympatisk by med gode fasiliteter. Jeg liker utendørsaktiviteter, så jeg er sikker på at området vil tilby mange opplevelser på den måten også.

Trener Patrik Bäärnhielm ser også frem til å få sin nye back inn i laget.


- Lauri er en offensiv back som har gjort bra med poeng i finsk 1. divisjon. Har fått inntrykk av at han er en ambisiøs spiller som trener bra og kommer til å tilføre gruppen en del rutine. Vi har lett etter en back i hans alder, da vi har mange unge spillere, så det er fint å få inn en som kan være med å lede, sier treneren.


Du finner Lauris profil på EliteProspects her: https://www.eliteprospects.com/player/45446/lauri-viitanen

Comments


bottom of page