top of page
  • Admin

Seier i sudden

Det svingte for Gjøvik denne onsdagen også, men laget hadde størst hjerte og vant til slutt i sudden death.

Det åpnet jevnt i Fjellhallen, med noen ålreite sjanser begge veier. Gjøvik fikk den første store sjansen etter seks minutter, og var også det beste laget de første ti minuttene. Bortelaget var på ingen måte ufarlig, og da perioden var litt over halvspilt klarte de å legge litt trykk på Gjøvik. Det ble en veldig stor sjanse ut av det, men ikke mål.

Kampens første mål var det nemlig Gjøvik som stod for. Joachim Engesveen var sist på pucken i et godt overtallsspill etter drøyt 14 minutter. Fem minutter senere doblet Gjøvik ledelsen sin, da Ulrik Løvdal økte til 2-0 som også var pauseresultatet.

Midtperioden var kun 36 sekunder gammel da gjestene reduserte til 2-1. Spillet bølget litt frem og tilbake etter dette, og begge lag hadde noen halvsjanser. Etter seks minutter fikk Gjøvik muligheten på straffeslag, men Comets målvakt avverget Joachim Engesveen sitt forsøk.

Etter dette begynte problemene for Gjøvik, som i i løpet av noen minutter pådro seg tre utvisninger. Da Gjøvik hadde to mann utvist samtidig etter drøyt 12 minutter av perioden takket bortelaget for invitasjonen, og utlignet til 2-2. Kun ett minutt senere, i spill fire mot fire, snudde Comet kampen, da 2-3 kom litt for enkelt. Dette resultatet stod seg til 2. pause.

3. periode åpnet positivt for Gjøviks del, men Comet Halden fikk den første store sjansen etter halvannet minutt. Gjøvik på sin side fikk sin første ålreite sjanse i overtall etter drøyt fem minutter, men Gjøvik fikk ikke mål og stedet klarte Comet å sette 2-4. Et veldig billig mål sett med Gjøvik-øyne.

Gjøvik svarte heldigvis på direkten, og under 30 sekunder etter 2-4 satte Amund Nyland 3-4 forbi Comets målvakt. Et pent skudd som avsluttet et flott Gjøvik-angrep.

Målet tente skikkelig håpet for Gjøvik, som utover perioden virkelig viste at de ønsket å få med seg poeng fra denne kampen. Ved flere anledninger var de nære, og de forsøkte nærmest å bokstavelig talt trykke pucken i mål, men Comet holdt lenge stand. Snaut tre minutter før 60 minutter var spilt, fikk Gjøvik til slutt pucken i mål. Robin Sakshaug og Gjøvik utlignet fullt fortjent, og det var duket for noen skikkelig spennende sluttminutter.

Gjøvik holdt på å rote det skikkelig til for seg selv i løpet av disse minuttene. Med hele tre utvisninger innenfor periodens siste tre minutter, fikk blant annet Comet spille fem mot tre i over ett minutt på tampen av ordinær tid. Gjøvik viste imidlertid stor moral, og holdt unna til signalet gikk, og dermed var det duket for sudden death.

I spilleforlengelsen var fortsatt Gjøvik to mann mindre i omtrent ett minutt, men fortsatte å jobbe på, og klarte til slutt å ri av undertallet. I spill tre mot tre åpnet det seg naturligvis opp, og 17 sekunder før det ville blitt straffeslag dukket Joachim Engesveen opp og satte 5-4 for hjemmelaget. Dermed stakk Gjøvik av med bonuspoenget i en kamp hvor de rett og slett ville mest, og til slutt vant fortjent.

Søndag er det duket for returoppgjør i Halden, før Ringerike kommer til Gjøvik neste onsdag. Billetter til den kampen finner du her.

Amund Nyland ble kåret til Gjøviks beste. Du finner statistikk fra onsdagens kamp her.