top of page
Admin

Tap i innholdsrik kamp mot Haugesund søndag

Gjestene åpnet best, før Gjøvik slo tilbake. Dessverre klarte Haugesund å dra i land seieren til slutt, og dermed delte lagene helgens poeng mellom seg.

Haugesund fikk en drømmeåpning på kampen da de allerede etter ett drøyt minutt gikk opp i ledelsen. Gjøvik fikk mulighet til å slå tilbake i et overtall like etter, men til tross for et par ålreite sjanser klarte de ikke å utligne. Haugesund fikk så muligheten med en mann mer i to minutter. Det klarte ikke gjestene å utnytte, og i stedet utlignet Sander Olsen til 1-1 i det Gjøvik ble fulltallig med et velplassert skudd.

I en jevnspilt periode var det gjestene som fikk det neste målet, da de banket inn 1-2 drøyt åtte minutter før pause. Gjøvik tok skikkelig tak i kampen etter målet, og var nær utligning ved et par anledninger fem minutter før pause. Blant annet gikk en puck i stolpen. Hjemmelaget mistet imidlertid overtaket da de pådro seg en utvisning drøyt to minutter før pause. Haugesund takket for muligheten i overtall med å sette 1-3 som også stod seg til pause.

Etter ei ekstra lang pause på grunn av problemer med isen kom lagene endelig i gang. Haugesund gikk rett i angrep, og kunne scoret tidlig, men Wille Mattila og Gjøvik holdt unna. Gjøvik svarte med å skape et par store sjanser selv, men periodens første mål lot vente på seg.

Den ekstra lange pausen så ut til å ha gjort spillerne godt, for det var fartsfylte og svært innholdsrike første minutter av 2. periode. Om trenerne syntes det er en annen sak, da det bølget mye frem og tilbake i en åpen hockeykamp. Etter drøyt seks minutter banket Haugesund inn 1-4 etter en overgang, og Patrik Bäärnhielm begjærte time out.

Kun sekund etter at spillet var i gang igjen reduserte Gjøvik til 2-4 da Eirik Myhre Slåsletten styrte pucken over Haugesund-målvakten. Gjøvik kunne fort redusert nok en gang like etter, men bortelaget klarte så vidt å holde stand. Gjøvik klarte allikevel å redusere til 3-4 noen minutter senere. I sitt andre overtall på kort tid banket Ulrik Løvdal inn den fullt fortjente reduseringen, og det var fullt liv i kampen igjen sju minutter før pause. Til tross for sjanser begge veier ble det ikke flere mål før pause, og Gjøvik hadde ett mål å hente inn før 3. periode.

Hjemmelaget åpnet 3. periode i overtall, og la kraftig trykk på Haugesund, uten at det ga uttelling. Ikke lenge etter de var fulltallig fikk Haugesund nok en utvisning, uten at Gjøvik klarte å skape det samme trykket. Gjøvik fortsatte imidlertid å kjøre kampen, og Haugesund pådro seg nok en utvisning. I dette overtallet leverte Gjøvik igjen godt spill, men også her uten tellende resultat.

Tellende resultat ble det allikevel ikke lenge etter. Joacim Eriksson Rostad avsluttet et godt angrep med en suser som ga Gjøvik en fullt fortjent utligning.

Bortelaget hadde sine visitter etter utligningen, men det var Gjøvik som hadde et lite overtak. Med drøyt fem minutter igjen var det imidlertid Haugesund som fikk mål på en av sine visitter.

Gjøvik jaget utligning etter 4-5 målet, men med 2:38 igjen å spille ble den jakten vanskeligere, da Ulrik Løvdal fikk en tidlig dusj. Haugesund fikk også en utvisning i samme situasjon, og det ble spill fire mot fire i to minutter. I spill fire mot fire tok Gjøvik ut målvakten for å få overtall, men Haugesund fikk tak i pucken og la i stedet på til 4-6 i åpent mål et par minutter før 3. periode var over.

Gjøvik klarte aldri å slå tilbake etter dette, og dermed sikret Haugesund seg seieren i det som var en svært underholdende kamp sett med publikums øyne.

Amund Nyland ble kåret til Gjøviks beste spiller.

Nå venter to tøffe bortekamper denne uka, med Lørenskog borte onsdag og Comet Halden borte søndag.