top of page

Begynne med hockey?

Her kan du lese litt mer om ishockey, både om opplegg, utstyr, kostnader og dugnader.

Ishockey er som du kan lese her en flott idrett for barn og unge. Vi i Gjøvik Hockey har de siste årene merket at flere og flere har oppdaget det. På hockeyskolen har vi hatt ca 100 deltakere de siste årene, og i yngres avdeling har vi nå mange lag og spillere, men vi vil veldig gjerne ha flere spillere. 

Under her kan du lese litt mer om hvor ofte det er trening og kamper, hva det koster, dugnader og hva slags utstyr som er lurt å ha. Dette gjelder i hovedsak om man ønsker å begynne på lag. Vi har også hockeyskole for de helt yngste og ferskeste, og den kan du lese mer om her. 

Trening og kamper

I perioden det er is, som i utgangspunktet er perioden august til april, trenes det hovedsaklig på is. De yngste trener to ganger per uke, mens det i 12-13 årsalderen per i dag trenes fire ganger på is per uke. 

Foruten istrening er det noe barmarkstrening i sesong, og det er tilbud om barmarkstrening også utenfor sesong. Gjøvik Hockey er positive til at barn og ungdom kan kombinere ishockey med andre idretter, og vi har mange som for eksempel spiller fotball om sommeren og hockey om vinteren.

 

Når det kommer til kamper spiller våre yngste kamper innad i regionen Innlandet og Romerike. De yngste er U8, U9 og spiller mot lag fra Hedmark og Oppland, mens U10 også møter lag fra Romerike. Det spilles flere kamper på en dag, og det er ca en slik kampdag per måned. I tillegg deltar ofte lagene på en turnering utenom dette i løpet av sesongen. Fra U11 og oppover spilles det kamper også utenfor regionen, men det er fortsatt snakk om Østlandet frem til spillerne kommer i 14-15 årsalderen. Da kommer man inn i nasjonale serier, og det må påregnes noe mer reising. Det organiseres samkjøring, og på lengre turer settes det opp buss.

Utstyr

For å begynne å trene med ett av våre lag er det en stor fordel å ha minimum skøyter, hjelm og kølle. Om man skal spille kamp trenger man fullt hockeyutstyr, men det er mulig å kjøpe såkalte "startpakker" som inneholder det man trenger den første tiden. 

Hvis det er noe vi anbefaler å legge noen kroner i er det skøyter og hjelm. Gode skøyter gir en helt annen opplevelse ute på isen. Skøyter som gir god støtte rundt ankelen er det viktigste. Snakk gjerne med noen erfarne i hallen eller i butikken. Når det gjelder hjelm er det viktig å ha en hockeyhjelm med god passform, riktig størrelse og gitter. En god hjelm bidrar til å beskytte det viktigste av alt - hodet. Køller og øvrig beskyttelsesutstyr får man i forskjellige prisklasser, men man trenger ikke kjøpe det aller dyreste for å få bra utstyr som gir gode opplevelser. 

Det er mulig å kjøpe utstyr brukt fra andre i hallen, og utstyr som en annen spiller har vokst fra trenger ikke være utslitt av den grunn.

For øvrig er våre klubbfarger på bukse, hjelm og hansker marineblå. 

Kostnader og dugnader

Gjøvik Hockey har de siste årene hatt lave treningsavgifter for sine medlemmer. Dette ønsker vi å holde på et lavt nivå også i årene som kommer. Treningsavgiftene går fra 2000 kr hos de yngste til 6200 kr hos de eldste ungdommene. I tillegg kommer medlemsavgift på 200 kr, samt egenandeler på borteturer med buss og fly. Det er helt gratis å prøve seg. 

Ett tiltak for å holde treningsavgifter nede kan være dugnad. Når det gjelder dugnader er det i hovedsak snakk om to typer dugnader:
1. Å hjelpe til med å gjennomføre eget lags kamper med kioskdrift og sekretariat
2. Å hjelpe til med å gjennomføre A-lagets kamper med kioskdrift, billettluke og noen andre oppgaver

I tillegg til dette tar klubben på seg noen andre dugnader for å øke inntektene til klubbkassa, men de siste årene har dette vært begrenset. Dette er noe klubben hele tiden må vurdere opp mot klubbens økonomiske situasjon. 

Vi er også avhengig av å bygge støtteapparat rundt de forskjellige lag, og for de som ønsker å bidra litt ekstra er det mulighet til å være lagleder, materialforvalter og foreldrekontakt for å nevne noe. 

Vi håper informasjonen har vært nyttig, men om du fortsatt lurer på noe må du ikke nøle med å spørre. Lagleder på det aktuelle lag er ofte et fint sted å begynne i så måte. 

Kontakt

Jentelag:

Trener:

Håkon Evensen

Mob: 45253259

Epost: haeven1905@gmail.com

 

Foreldrekontakt:

Stine Olstad

Mob: 90258076

Epost: stineolstad@hotmail.com

U7/U8 - Årskull 2013 og 2012
Trener: Tobias Ihrfors 
E-post: ihrfors__@hotmail.com
Mob: 452 66 125

U9/U10 – Årskull 2011 og 2010
Trener: Daniel BuchtE-post: danielbucht33@gmail.com
Mob: 988 86 057

U11 – Årskull 2009
Trener: Philip Jäger
E-post: philip.jager83@gmail.com
Mob: 41379320

Lagleder: Amund Glæserud
E-post: amundgla@gmail.com
Mob: 97015772 

U13 – Årskull 2008 og 2007
Trener: Stefan Bucht
E-post: bucht83@gmail.com
Mob: 47371011 

Lagleder: Erlend Leikang
E-post: erlend@inv.as
Mob: 90838638

U15 – Årskull 2006 og 2005
Trener: Jøran Stokke
E-post: joeran.stokke@gmail.com
Mob: 97561028

Lagleder: Kathrine Garlie
E-post: katrine@be.online.no
Mob: 98623332 

U18 
Trener: Peter Henriksen
E-post: peter.henriksen123@gmail.com
Mob: 99098429

Lagleder: Gry Sanaker Hagavei
E-post: gryshag@hotmail.com
Mob: 93620150 

B-lag senior
Trener:
Ole Anders Berg Øyhus
E-post: oleandersberg90@gmail.com
Mobil: 971 38 432

bottom of page