top of page
  • Admin

Avsluttet hjemmesesongen med seier i målkalas

Gjøvik holdt på å rote bort en kamp de hadde kontroll på med 5-1 midtveis, men rodde det i land til slutt og vant 8-7 i sesongens siste hjemmekamp.

Det var ikke en kamp for supportere med dårlig hjerte i Fjellhallen søndag, men når det ender med seier og tre poeng håper vi publikum tilgir at det ble i overkant spennende.

Erling Kroken Biserød åpnet scoringsballet i Fjellhallen, da han etter drøyt seks minutter sendte hjemmelaget i føringen. Simen Hoel Johannessen doblet ledelsen etter drøyt 14 minutter, og Gjøvik hadde fått den 1. perioden de håpet på, vertfall med tanke på resultat.

Der 1. perioden må kunne sies å ha vært en ganske "normal" periode, så kan ikke det samme sies om den elleville 2. perioden hvor det ble scoret hele åtte mål.

Eirik Myhre Slåsletten økte først til 3-0 for Gjøvik etter ett drøyt minutt av 2. periode. Haugesund reduserte snaut tre minutter senere, men da Ørjan Moen-Saga og Joacim Eriksson Rostad scoret hvert sitt mål før det var spilt åtte minutter av perioden, begynte nok en del å tenke at dette skulle bli en komfortabel Gjøvik-seier.

Bortelaget ville det imidlertid annerledes, og tre reduseringer i løpet av drøyt fem minutter fra 12:42 - 17:38 av 2. periode satte en real støkk i Gjøvik. Da hjalp det på følelsen inn i pausen at Eirik Myhre Slåsletten scoret sitt andre og Gjøviks sjette for dagen minuttet før pausesignalet.

Haugesund hadde ingen planer om å reise hjem uten poeng, og scoret 3. periodes to første mål, slik at lagene var like langt da det gjenstod drøyt 11 minutter av ordinær tid. Gjøvik klarte heldigvis å få de to neste målene, da Vetle Sveen først sendte Gjøvik tilbake i føringen, før Eirik Myhre Slåsletten fullførte sitt hat trick drøyt seks minutter før 60 minutter var spilt. Igjen hadde Gjøvik fått et lite pusterom, men nok en gang slo Haugesund tilbake. I overtall snaut to minutter før signalet for 3. periode gikk kom reduseringen, og med det steg pulsen betraktelig for alle med hjerte hos Gjøvik. Hjemmelaget holdt heldigvis unna, og kunne puste lettet ut etter å ha dratt i land seieren i sesongens siste hjemmekamp.

Nå venter to bortekamper den siste uka av sesongen, med Tønsberg borte onsdag og Ringerike borte lørdag.

Sander Olsen ble kåret til Gjøviks beste spiller.