top of page
  • Admin

Comet trakk det lengste strået

Gjøvik hadde alle muligheter til å ta poeng i Halden lørdag kveld, men hjemmelaget var mer effektive og vant til slutt 4-3.

Hjemmelaget fikk kampens første mål etter drøyt sju minutter. Begge lag hadde vært frempå før dette også, hvor blant annet Gjøvik kunne og burde scoret 0-1 kun sekunder før Comet satte 1-0- Gjøvik var nemlig alene gjennom med keeper, men fikk ikke mål. Gjøvik svarte imidlertid kjapt på hjemmelagets mål, og Joachim Engesveen utlignet etter kun to minutter. Ett mål som for øvrig kom i overtall.

Comet skulle allikevel gå til pause i ledelsen, da de satte 2-1 halvannet minutt før pause, uten at Gjøvik klarte å svare før pausesignalet.

Midtperioden åpnet Gjøvik best, og det var full fortjent da Christopher van Doorn utlignet til 2-2. Målet kom etter at Gjøvik hadde skapt flere gode muligheter i minuttene før.

Gjøvik kunne fort også gått opp i føringen ikke lenge etter, da de hadde en stor sjanse i spill fire mot fire. I stedet klarte Gjøvik å rote med byttene og pådro seg en utvisning som følge av for mange spillere på is. Hjemmelaget takket og bukket, og gikk opp i 3-2. Fire minutter senere satte hjemmelaget 4-2, og viste seg rett og slett som det mest effektive laget også i 2. periode.

3. periode fikk en drømmestart for Gjøvik, som etter snaut tre minutter reduserte til 4-3 ved Alex Nilsson. Målet sendte Gjøvik skikkelig inn i kampen igjen, men Gjøvik klarte ikke å utnytte den gode starten så godt som de skulle ønske. I stedet måtte Gjøvik spille fem minutter i undertall etter drøyt fem minutters spill av perioden, da Joacim Eriksson Rostad ble idømt liten disiplinærstraff for sin "late hit" eller sene takling om du vil.

Hjemmelaget skapte så godt som ingen ting med en mann mer i fem minutter, men så var det heller ikke de som trengte mål. Gjøvik red av undertallet, og hadde snaut ti minutter å utligne på. Klokka gikk etter hvert fort for Gjøvik, som klarte å skape litt, men ikke nok til å utligne. Comet dro dermed i land seieren i en jevnspilt kamp i Halden ishall.

Til tross for et surt tap kan Gjøvik ta med seg en prestasjon som er et langt steg i riktig retning hjem fra Halden. Det kan være godt å bygge videre på når ubeseirede Ringerike kommer på besøk i Fjellhallen førstkommende onsdag klokka 19:00.