top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Deilig overtidsseier

Gjøvik åpnet godt, før Hasle-Løren snudde og ledet 3-1 fem minutter inn i 3. periode. Heldigvis svarte Gjøvik med en opphenting, før Leonards Rimjans sikret seieren i spilleforlengelsen.

Gjøvik hadde initiativet de første minuttene, men noe sjansebonanza var det ikke. Daniel Karlsen Stensrud ble spilt alene gjennom etter tre minutter, men klarte ikke å sette pucken i nettet bak hjemmelagets målvakt. Hjemmelaget fikk prøve overtallet etter snaut åtte minutter, uten at de klarte å skape all verden, og Gjøvik hadde grei kontroll.


Gjøvik fortsatte å ha et lite overtak i banespillet utover perioden, men tradisjon tro var Hasle-Løren kontringsvillige og klare til å ta muligheten om den skulle by seg. Etter hvert skulle imidlertid Gjøvik klare å presse frem kampens første mål, og snaut fem minutter før den 1. perioden var over styrte Vetle Østrem Salsten, på lån fra Storhamar, inn 0-1 for Gjøvik. Oscar Amund German var nest sist på pucken.


Etter målet fortsatte kampen i samme spor som tidligere. Hjemmelaget klarte å skape litt mer. Snaut tre minutter før pause ble en av Hasle-Lørens spillere spilt fri, men han klarte ikke å få pucken i nettet bak Wille Mattila. I periodens siste sekund kom hjemmelaget til nok en god mulighet, men Mattila i Gjøvik-målet var våken og avverget forsøket, slik at Gjøvik gikk til første pause i ledelsen.


2. periode åpnet jevnt, før Hasle-Løren fikk spille overtall etter drøyt to minutter. Det utnyttet hjemmelaget, som utlignet til 1-1 etter snaut fire minutter av midtperioden. Gjøvik fikk kort tid etter utligningen prøve sitt overtall. Noe ålreit spill var det, men få store sjanser og ingen uttelling.


Midtperioden var ganske lik den første, med et Gjøvik som var noe vassere i banespillet, men som ikke skapte veldig mange store sjanser. Hjemmelaget var hele tiden klare til å ta sjansene som bydde seg men heller ikke de skapte enormt. Hasle-Løren fikk prøve overtallet igjen rundt halvspilt periode, uten at de klarte å utnytte det. Gjøvik rakk bare å være fulltallig et snaut halvminutt før hjemmelaget igjen fikk spille overtall. Denne gang fikk de uttelling og gikk opp i ledelsen 2-1 etter snaut 12 minutter av 2. periode.


Det så ut til å passe Hasle-Løren godt å lede kampen, noe banespillet bar litt preg av de neste minuttene. Snaut tre minutter før perioden var over pådro de seg en utvisning, slik at Gjøvik fikk muligheten til å spille med en mann mer. Det klarte de ikke å utnytte, og pådro seg i stedet en utvisning selv. I den avventende utvisningen ble en av Hasle-Lørens spillere spilt alene gjennom med Wille Mattila, men finnen reddet skuddforsøket. Flere mål ble det ikke i midtperioden, og hjemmelaget gikk i garderoben i ledelsen.


Saken fortsetter under bildet...


Gjøvik som allerede hadde en spiller utvist åpnet 3. periode med å pådra seg enda en utvisning. Hasle-Løren klarte imidlertid ikke å utnytte sekundene med fem mot tre, og heller ikke fem mot fire ga uttelling i målprotokollen. Gjøvik leverte godt undertallsspill, så hjemmelaget hadde knapt skudd på mål.


Etter fire minutter fikk hjemmelaget både skudd på og i mål, da de økte til 3-1 med et skudd fra blålinja. Det kunne fort blitt 4-1 kort tid senere, men Wille Mattila avverget forsøket og holdt Gjøvik inne i kampen.


Snaut tre minutter etter 3-1 reduserte Gjøvik til 3-2 da Leonards Rimjans satte en retur i mål bak hjemmelagets målvakt. Et viktig mål som sendte Gjøvik rett tilbake i kampen. Da Vetle Sveen slo inn nok en retur snaut to minutter etter Rimjans sin redusering var lagene plutselig like langt igjen med litt over halve 3. periode igjen å spille.


Spillet bølget frem og tilbake etter utligningen, med noen farligheten begge veier. Etter hvert koblet Gjøvik et lite grep om banespillet, men hjemmelaget var hele tiden klare til å utnytte muligheten om den skulle komme. Det gjorde den imidlertid ikke for noen av lagene før 3. periode var over, og kampen gikk til sudden death.


Spillet gikk ikke uventet frem og tilbake i sudden death. Noen sjanser var det begge veier, før Leonards Rimjans avgjorde kampen til Gjøviks fordel etter drøyt tre minutter. Dermed sikret Gjøvik seg ekstrapoenget, og tok en etterlengtet seier etter fire strake tap. Onsdag kommer Hasle-Løren til Gjøvik for returoppgjør, og vi håper å se nettopp deg på tribunen.


Robin Rakell ble kåret til Gjøviks beste spiller.


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page