top of page
  • Admin

Deilig overtidsseier i årets siste hjemmekamp

Selv om vi aller helst skulle hatt alle tre poengene onsdag kveld, smakte de to vi fikk veldig godt. Det var en skikkelig lagseier, etter 3x20 pluss litt til med hardt arbeid.

De første minuttene var jevnspilte uten de helt store sjansene noen av veiene. Begge lag fikk prøve seg litt i overtall, uten at det ble mer farlig av den grunn. Ringerike fikk først hull på byllen, da en umarkert Ringerike-spiller satte 0-1 etter 11 minutter. Gjøvik var nær en utligning i et overtall ikke lenge etter, men klarte ikke å krangle pucken over streken.

Det ble ikke flere mål i den 1. perioden og bortelaget gikk i garderoben ett mål foran.

Midtperioden var kun halvannet minutt gammel da Leonards Rimjans utlignet til 1-1. Petter Eriksson styrte Gjøvik opp i føringen kun 18 sekunder senere, og Gjøvik hadde fått en drømmestart på midtperioden, da 0-1 hadde blitt til 2-1.

Gjøvik fikk selvtillit av målene, og var det beste laget de første minuttene av 2. periode. Midtveis i perioden la også Leonards Rimjans på til 3-1, da Ringerikes målvakt var ute av mål.

Bortelaget tok time-out, og fikk den reaksjonen de ønsket ut av det, da de kort tid etter reduserte til 3-2. De fortsatte å legge press på Gjøvik etter målet, og var nære utligning, men Gjøvik holdt unna ved hjelp av stolpen, god innsats og godt keeperspill. Mot slutten av perioden døde trykket til Ringerike ut og Gjøvik gikk til pause i føringen.

Gjøvik var svært nær å få en drømmestart på 3. periode også, men klarte ikke å få pucken i mål.

Utover perioden var det jevnt. Ringerike var selvsagt på jakt etter mål, mens Gjøvik la en solid innsats for dagne og spilte godt defensivt. Helt til det gjenstod 1:47. Ringerike fikk litt for enkelt gli inn i sona og sette 3-3 via stolpen den ene gangen det glapp litt for Gjøvik, som ellers leverte en veldig god kamp. Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og kampen gikk til spilleforlengelse.

Det ble som det ofte blir i tre mot tre - åpent. Spillet bølget frem og tilbake, og begge lag hadde sine sjanser. Blant annet var Vetle Østrem Salsten alene gjennom med målvakt, uten at han klarte å overliste Ringerike-keeperen. Da var det ekstra deilig for samme mann å få pucken i mål litt senere, og dermed avgjøre kampen for Gjøvik.

Lørdag spilles returoppgjøret på Hønefoss, i det som garantert blir en ny tøff kamp.

Leonards Rimjans ble kåret til Gjøviks beste.