top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Dette er årets 1. divisjon

Førstkommende helg braker det løs, og vi har tatt en titt på hva som venter våre gutter denne høsten og vinteren.


1. divisjon sesongen 2019/20 består av i alt ni lag. Det er Comet Halden, Furuset, Hasle-Løren, Haugesund, Lørenskog, Nidaros, Ringerike og Tønsberg i tillegg til Gjøvik. Fra forrige sesong er det tre nye lag, som følge av at Ringerike rykket ned fra GET-ligaen og Haugesund og Lørenskog rykket opp fra 2. divisjon. Alle lagene skal møte hverandre fem ganger, noe som gir 40 serierunder. Etter endt serie spiller de to beste kvalifisering om opprykk til GET-ligaen mot de to dårligste lagene der, mens de to dårligste lagene i 1. divisjon spiller kvalifisering mot de to beste fra 2. divisjon om en plass i 1. divisjon 2020/21. Med andre ord skal 1. divisjon reduseres til åtte lag foran sesongen 2020/21.


Som man skjønner skal fire av ni lag spille kvalifisering på slutten av sesongen, noe som bør legge til rette for spenning både i topp og bunn. Vi skal ikke begi oss ut på noe tabelltips, men vi tenkte å ta en kjapp gjennomgang av hvem de forskjellige klubbene er.


Comet Halden Endte på 3. plass i fjor, 4. plass året før og 2. plass året før der. Med andre ord et lag som har vært i toppen de siste årene, og som også fikk prøve seg i kvalifisering i 2016/17 sesongen. Foran denne sesongen har de gjort flere spennende signeringer, og flere nevner dem som en av forhåndsfavorittene. Det er tradisjoner for ishockey i Halden, og de siste årene har pila pekt i riktig retning igjen, så det blir spennende å se hvor laget står når pucken slippes til helga.


Furuset

Oslo-laget med en stolt historie har ikke klart å leve helt opp til gammel storhet de siste sesongene. Furuset har sju NM-gull, men det begynner å bli lenge siden det siste, og de senere årene har de hatt tilhold i 1. divisjon, hvor de har ligget på nedre halvdel, og også vært involvert i nedrykkskvalifisering ved et par anledninger. Det virker imidlertid som det er litt på gang igjen på Furuset, og det blir spennende å se dem denne sesongen.


Hasle-Løren Nok et Oslo-lag med en stolt historie, men som har slitt med å leve opp til tidligere prestasjoner de siste årene. Hasle-Løren har også flere kongepokaler i skapet, men også her begynner det å bli en stund siden. De har vært et stabilt godt 1. divisjonslag over flere år, og har ved flere anledninger luktet på kvalifisering til GET-ligaen uten å nå helt opp de siste sesongene. Vi vet ikke all verden om årets lag, men blir ikke overrasket om det blir tøft å komme til Lørenhallen også denne vinteren.


Haugesund

Ett av tre nye lag i årets 1. divisjon. Vestlendingene rykket opp fra 2. divisjon foran denne sesongen, og gjør sin debut på nest øverste nivå. Klubben som ble stiftet i 2009 var motstander for Gjøvik i 2. divisjon for noen sesonger siden, og kommer nå altså tilbake til Fjellhallen. De har hentet inn flere nye spillere siden opprykket, blant annet tidligere Gjøvik-spiller Mats Stemre Smedsrud, og det blir spennende å se hvordan debutanten slår fra seg.


Lørenskog

Det andre laget som rykket opp fra 2. divisjon foran denne sesongen. De har startet på nytt på Lørenskog etter at elitelaget ikke fikk lisens foran forrige sesong, og feide gjennom 2. divisjon. Selv om de ganske nylig spilte GET-liga på Lørenskog, så er det både nye tider og mange nye spillere. Lørenskog har et ungt lag med svært mange egenproduserte spillere, og flere forventer at laget skal yppe seg allerede i sin første sesong i 1. divisjon. De har vist mye bra i treningskampene, og både det ene og andre laget skal få det tøft mot dem.


Nidaros

Trønderne spilte kvalifisering om opprykk, og tapte på målstreken, i 2017. De har ikke klart å følge helt opp i årene etterpå, men ble nummer tre i 2017/18 sesongen og nummer fem forrige sesong. Med andre ord et stabilt lag på øvre halvdel. Virker til å være i god utvikling, og det blir garantert tøft å komme til Leangen også denne vinteren.


Ringerike

Laget som rykket ned fra GET-ligaen i vår etter en sesong der er av mange sett på som en av favorittene denne sesongen. Hønefoss-laget har vært et stabilt godt lag i 1. divisjon i flere sesonger, og fikk som sagt prøve seg i GET forrige sesong. Der gjorde de seg ikke bort, men fikk det altså tøft i kvalifiseringen mot Grüner og Narvik. En klubb som har drevet godt over tid, og som helt sikkert har ambisjoner om å kjempe i toppen også denne sesongen.


Tønsberg

Var i GET-ligaen med elitedelen to sesonger i 2012/13 og 2013/14, og har spilt 1. divisjon siden, med unntak av 2016/17 sesongen (2. divisjon). Før de tok turen ned i 2. divisjon, som følge av at elitedelen gikk konkurs, vant de serien begge årene etter at de kom ned fra GET-ligaen. Det er nå breddedelen sitt seniorlag som er tilbake i 1. divisjon for tredje sesong på rad. De to foregående har endt med 7. plass, men det er alltid tøft å møte Tønsberg, spesielt borte, noe det garantert blir denne vinteren også.


Du finner hele terminlisten her, og vi ser frem til å se deg i Fjellhallen denne vinteren.

Comments


bottom of page