top of page
  • Admin

Endelig kom seieren igjen

Etter noen kamper med mager poengfangst kom endelig seieren for Gjøvik igjen, da Hasle-Løren ble slått 6-3 hjemme i Fjellhallen onsdag.

Kampen var ikke mange sekundene gammel da Hasle-Løren fikk en utvisning. Det takket Gjøvik for med å sette pucken i mål i overtallet, og dermed hadde hjemmelaget fått en drømmestart på kampen.

Hasle-Løren var ikke langt unne å utligne kort tid etter målet, men Wille Mattila i Gjøvik-målet fikk god hjelp, og hjemmelaget holdt pucken ute. Bortelaget fikk også prøve seg i overtall etter omtrent fem minutter, men det var Gjøvik som skapte den største sjansen. Tre sekunder etter at Gjøvik var fulltallig doblet de også ledelsen, da Erling Kroken Biserød spilte frem Amund Nyland som med et velplassert skudd satte 2-0.

Gjøvik fortsatte å vise gode takter også etter 2-0, samtidig som Hasle-Løren kom noe mer med. Spillet bølget frem og tilbake, uten at noen av lagene skapte de største sjansene. Snaut fire minutter før pause pådro Gjøvik seg en utvisning. Denne gang utnyttet bortelaget muligheten, og reduserte til 2-1 snaut to minutter før pause.

Til tross for den sene reduseringen til Hasle-Løren gikk Gjøvik til første pause med en tomålsledelse. Eirik Myhre Slåsletten satte nemlig 3-1 rett før perioden var over.

Midtperioden var halvannet minutt gammel da Hasle-Løren fikk prøve overtallet sitt. Begge lag hadde hatt en sjanse hver seg før overtallet, uten å få uttelling. I overtallet fikk imidlertid Hasle-Løren uttelling, og reduserte til 3-2. Da Gjøvik pådro seg nok en utvisning ikke lenger etter viste bortelaget nok en gang frem effektivitet i overtall, og utlignet til 3-3. Gjøvik svarte heldigvis kjapt på utligningen, da Daniel Karlsen Stensrud sendte hjemmelaget i føringen 4-3 litt før halvspilt kamp.

Spillet bølget frem og tilbake de neste minuttene, frem til Hasle-Løren pådro seg en utvisning. Gjøvik kom til noen ålreite sjanser med en spiller mer på isen, men fikk ikke pucken i mål. Gjøvik fikk allikevel pucken i mål en gang til før perioden var over. Like før pause la nemlig Leonards Rimjans på til 5-3 etter fremspill av Oscar Amund Germàn. Dermed gikk Gjøvik til pause med en tomålsledelse.

3. periode åpnet jevnt, med et bortelag som var på jakt etter mål, og et hjemmelag som gjerne ville score ett mål eller to til. Det gikk lenge uten at det var noen veldig store sjanser noen av veiene, mens klokka gikk fort. Da Hasle-Løren pådro seg en liten disiplinærstraff etter drøyt seks minutter av 3. periode fikk Gjøvik spille overtall i fem minutter. De trengte imidlertid ikke mer enn halvannet minutt på å legge på til 6-3 ved Even Engjom.

Gjøvik hadde muligheten til å øke ytterligere før Hasle-Løren ble fulltallig, men fikk ikke uttelling. Etter dette spilte Gjøvik smart og enkelt, og tiden gikk veldig fort for Hasle-Løren som aldri klarte å legge noe skikkelig trykk på Gjøvik. Dermed ebbet tiden ut, og Gjøvik kontrollerte inn tre poeng.

Leonards Rimjans ble kåret til Gjøviks beste spiller.

Neste kamp nå er Furuset borte førstkommende søndag, før samme lag kommer til Fjellhallen onsdag 16. oktober.