top of page
  • Admin

Haugesund lørdag

I en jevnspilt kamp trakk til slutt Gjøvik det lengste strået lørdag kveld.

Det åpnet jevnt i Haugesund, før hjemmelaget fikk prøve overtallet sitt ett par ganger i løpet av kort tid. Dette førte ikke til de helt store sjansene, og Alexander Johansson i Gjøvik-målet ble aldri satt skikkelig på prøve. Det samme kan sies om Gjøvik sitt overtall kort tid etter. Sjansefattig. I det hele tatt var de første drøye ti minuttene tamme. Til tross for det kom utvisningene på løpende bånd, og i Gjøvik sitt tredje overtall drøyt fem minutter før pause satte Alexander Thomas 0-1 for bortelaget.

Haugesund fikk prøve seg i overtall to ganger til før pause. De kom nærmere enn ved de tidligere forsøkene, men Gjøvik gikk til pause i føringen.

Midtperioden åpnet på samme måte som den 1. perioden. Med andre ord var det ikke full fyr i teltet. Haugesund fikk noen sekunder i overtall innledningsvis som de ikke klarte å utnytte, mens Gjøviks Isak Enmarker brant en mulighet alene med keeper etter snaut fem minutter. Sju minutter inn i perioden kom utligningen for hjemmelaget, da en puck ble slengt på mål fra blålinja med folk foran mål. Dermed skled pucken forbi alle, inkludert Gjøviks målvakt Alexander Johansson, og lagene vare like langt.

Haugesund var et hakk eller to bedre enn Gjøvik etter utligningen, men det var fortsatt jevnspilt, og det var fortsatt ikke det enorme trykket i kampen. Hjemmelaget fikk muligheten i overtall et par ganger i løpet av noen minutter etter utligningen, uten at de klarte å bryte ned undertallet til Gjøvik. Men i spill fem mot fem drøyt tre minutter før pause, fikk hjemmelaget uttelling. Nok en gang på et skudd fra blålinja. Gjøvik svarte under ett minutt senere, og nok en gang var det Alexander Thomas som scoret Gjøviks mål. Det ble periodens siste mål, til tross for at Haugesund fikk noen sekunder til i overtall på tampen av perioden.

Joacim Eriksson Rostad fikk Gjøviks første gode mulighet etter snaut tre minutter av 3. periode, da Gjøvik rullet fint opp i Haugesund sin sone, men avslutningen fant ikke veien til nettmaskene. Haugesund fikk de neste minuttene flere muligheter, men klarte ikke å få pucken i mål. Olle Vennström hadde et skudd i stolpen for Gjøvik etter fem minutter, men kampens femte mål lot vente på seg.

Spillet bølget mer frem og tilbake utover perioden, og det ble også litt mer trykk i kampen etter hvert som klokka tikket nedover. Haugesund var det førende laget i en fortsatt rotete kamp. Til tross for det var det Gjøvik som scoret det neste målet, da Cristopher Molthe van Doorn satte 2-3 alene med keeper snaut fem minutter før 3. periode var over. Gleden ble kortvarig for Gjøvik, da hjemmelaget utlignet et drøyt halvminutt senere. Hjemmelaget pådro seg en utvisning kun 20 sekunder etter det, og Gjøvik fikk spille overtall. Der kriget Olle Vennström inn 3-4, til enorm jubel hos Gjøvik-laget.

Haugesund jaktet utligning, tok etter hvert ut keeper, og var svært nære å utligne, men fikk ikke pucken over streken i periodens siste minutt. I stedet satte Roni Hermonen 3-5 i det tomme Haugesund-målet, og punkterte med det kampen, samt sikret Gjøvik tre poeng i helgens første oppgjør. Allerede klokka 14:00 søndag møtes lagene igjen.

Alexander Johansson ble kåret til Gjøviks beste spiller.