top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Kapteinen legger opp

Simen Hoel Johannessen har valgt å legge skøytene på hylla og prioritere mer tid hjemme med familien.

Simen begynte i Gjøvik Hockey i ung alder, og spilte omtrent 250 offisielle kamper i yngres avdeling (full bane), før han reiste til Storhamar for å kombinere hockey og skole. Der gjorde Simen sine saker bra, og fikk sin første A-kamp sesongen 2007/08. Samme sesong fikk han også plass på U18-landslaget, hvor han fikk med seg VM. Den påfølgende sesongen ble det 41 kamper i eliteserien og sluttspillet for Storhamar, før han påfølgende sesong var med å vinne NM-gull for samme klubb.


Sesongen etter spilte han for Rosenborg, før Simen valgte å trappe ned hockeysatsingen. Han flyttet hjem til Gjøvik, og ble etter hver med i Gjøvik Hockey igjen. På dette tidspunktet levde klubben en anonym tilværelse i 2. divisjon. Laget ble litt og litt sterkere for hver sesong som gikk, og etter hvert begynte ambisjonene om å komme seg tilbake til 1. divisjon å komme. I den forbindelse var Simen en sentral brikke, og var i flere sesonger assisterende kaptein, før han ble kaptein i sine to siste sesonger.


Siden opprykket til 1. divisjon foran 2016/17-sesongen har Simen spilt 116 kamper og levert 95 poeng. For et lag som de to første sesongene slet i bunnen, og de to siste har vært midt på tabellen er det imponerende. Imponerende var det også å se da han i 2018/19 leverte 30 poeng på 32 kamper i en sesong hvor han stort sett spilte back, selv om det var som center og wing vi var vant til å se han.


Det er imidlertid ikke bare poengene som gjorde Simen til en leder i laget. Han leverte solid spill begge veier på banen, stod opp for lagkameratene og gikk foran i krigen. I tillegg er han også en trivelig fyr som vil bli savnet både på og utenfor banen.


Gjøvik Hockey ønsker å takke Simen for en fantastisk innsats i Gjøvik-drakta, og håper fortsatt vi sees i hallen.


Lykke til videre i det sivile liv!

Comments


bottom of page