top of page
  • Admin

Komfortabel seier over Furuset

Det endte 5-0 i Fjellhallen onsdag kveld, men seieren kunne fort blitt enda større.

Også denne kvelden fikk Gjøvik mest å juble for i Fjellhallen. Foto: Dan K. Reinli

Furuset var nære å ta ledelsen tidlig, men Wille Mattila vartet opp med en god redning, og i stedet gikk Gjøvik i angrep. Daniel Karlsen Stensrud avsluttet til 1-0 etter snaut tre minutter. 2-0 kom drøyt fem minutter senere. Denne gang var det Vetle Østrem Salsten som satte pucken i mål etter godt overtallsspill.

Det meste handlet om Gjøvik i 1. periode. Furuset var på noen sjeldne visitter, men for det meste var det Gjøvik som skapte sjanser. Noen av dem store også, men pucken ville ikke i mål. Mot slutten av perioden ble det mye utvisninger, og spesielt Furuset satt mye i boksen. Gjøvik klarte ikke å utnytte det, og lagene gikk til pause på 2-0.

Den 2. perioden åpnet i samme spor. Gjøvik kjørte kampen, og både kunne og burde økt ledelsen sin. Utover perioden jevnet spillet seg noe ut, men Gjøvik var hakket bedre i det meste foruten å score mål. Der var nemlig lagene jevne, og etter 2. periode stod det fortsatt 2-0 til Gjøvik.

3. periode fortsatte som den 2. perioden slapp. Gjøvik førte kampen, men fikk ikke uttelling på sjansene sine. Ikke før det var spilt nærmere åtte minutter. Da økte Jan Robin Furuseth Lereng til 3-0, etter at Gjøvik hadde pepret Furuset-målet i nærmere 40 minutter uten å få uttelling. Even Engjom la på til 4-0 på en retur fire minutter senere, og Gjøvik begynte å få en komfortabel ledelse. 5-0 kom et par minutter etter dette igjen, da Alexander Thomas lurte pucken over streken, og om det var noen tvil om hvor seieren skulle ende, så forsvant den med dette målet.

Vetle Østrem Salsten leverte nok en god kamp i Gjøvik-drakta. Foto: Dan K. Reinli

Gjøvik fortsatte å trykke på, og snaut fem minutter før 3. periode var over fikk Gjøvik spille fem mot tre i nesten to minutter. Noen sjanser ble det, men Gjøvik klarte ikke å score med hverken en eller to spillere mer på isen. Heller ikke etter at Furuset var fulltallig kom det flere mål, og Gjøvik vant fullt fortjent 5-0. Skuddstatistikken på 56-14 viser at det absolutt var muligheter for flere Gjøvik-mål, men slik gikk det ikke denne dagen.

Til tross for litt ineffektivitet var det en solid hjemmekamp av Gjøvik mot et lag som de har slitt en del mot de siste sesongene. 5-0 og tre nye poeng er absolutt verdt å ta med seg, og Gjøvik kan nå skilte med seier i sju av de åtte siste hjemmekampene. Allerede lørdag er det nye muligheter på egen is i Fjellhallen, da Hasle-Løren kommer på besøk.

Simen Hoel Johannessen ble kåret til Gjøviks beste spiller.