top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Nidaros snudde til seier

Gjøvik ledet 0-2 midtveis i kampen, men Nidaros var effektive i overtall og snudde til slutt kampen til 3-2.

Det gikk ikke som vi håpet i Trondheim. Arkivfoto: Dan K. Reinli

Sesongens første periode ble av det jevnspilte slaget i Trondheim. Som forventet ble det trykket til i duellene, og det var to lag som ønsket å vise seg fra en positiv side. Gjøvik fikk prøve seg i overtall, uten at det ga uttelling, men viste noen gode tendenser. Mål ble det heller ikke i spill fem mot fem, til tross for at begge lag hadde sine sjanser. Skuddtellingen i Leangen viste 9-6 etter de første 20 minuttene, men på måltavla stod det 0-0 da lagene gikk til pause.

Midtperioden var ikke mer enn 51 sekunder gammel før sesongens første mål kom. Gjøviks trønder Joacim Eriksson Rostad avsluttet et bra angrep til 0-1. Gjøvik tok initiativet også etter målet, og litt før halvspilt periode doblet Eirik Myhre Slåsletten til 0-2.

Nidaros svarte raskt på målet, da de utnyttet sin første overtallsmulighet til å redusere til 1-2. Da 2-2 kom bare noen minutter senere var lagene like langt fem minutter før pause, og hjemmelaget hadde fått bedre grep om kampen igjen. Flere mål ble det allikevel ikke før den andre pausen, og lagene gikk i garderoben med 2-2 på tavla.


I tredje periode åpnet hjemmelaget best, og fikk også forsøke seg i overtall. Det ga imidlertid ikke tellende resultat, men de fortsatte å være det førende laget utover perioden. Gjøvik fikk prøve seg i overtall midtveis i perioden, men spillet gled ikke, og i tillegg klarte Gjøvik å rote det til i bytte slik at de fikk en utvisning selv for seks mann på is, men mål ble det ikke hverken i fire mot fire eller fem mot fire.


Snaut tre minutter før 3. periode var over pådro Gjøvik seg en utvisning som ga hjemmelaget mulighet i overtall nok en gang. Det utnyttet de, og satte 3-2 med snaut to minutter igjen å spille.


Gjøvik begjærte timeout direkte for å legge en slagplan. Det ble ikke det helt store trykket etter timeouten, men Nidaros pådro seg etter hvert en utvisning. Gjøvik fikk da mulighet til å etablere spill i offensiv sone, og tok også ut målvakt. Til tross for noen ålreite sjanser klarte ikke Gjøvik å få pucken i mål, og Nidaros stakk dermed av med alle poengene etter å ha snudd 0-2 til 3-2.


Wille Mattila ble av den lokale juryen kåret til Gjøviks beste spiller etter å ha stoppet 40 skudd.

Allerede søndag klokka 13:15 venter returoppgjøret.


140 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page