top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Nidaros venter i første serierunde

Seriespillet 2019/20 starter med et brak for Gjøvik. På motsatt halvdel står Nidaros i Trondheim, og vi regner med at det kommer til å smelle fra start i Leangen.

Foto: Dan K. Reinli
Eirik Myhre Slåsletten i kamp om pucken med Nidaros-spillere forrige sesong. Denne helga blir det nye tøffe tak.

Det pleier å bli hard kamp om poengene i Trondheim. Hjemmelaget legger sjelden noe i mellom i duellene, og er alltid vanskelig å møte. Laget som endte på 5. plass, som for øvrig var plassen foran Gjøvik på tabellen forrige sesong, har et lag med mange trøndere i stallen, men har også fylt på med noen nye utlendinger foran denne sesongen.


Forrige helg spilte trønderne to treningskamper i Sverige, hvor det ble 5-4 seier over Ånge og 5-4 tap mot Brunflo. Det er vanskelig å vurdere så mye ut fra dette da treningskamper er nettopp treningskamper, men vi forventer et heltent Nidaros-lag, som har flere gode hockeyspillere i stallen, og som kommer til å skape trøbbel for mange utover høsten og vinteren.


- Vi forventer oss tøff og tett hockey, som det alltid er oppe i Trondheim, sier trener Patrik Bäärnhielm før helgens kamper.


- Vi vet ikke alt for mye om spillerstallen deres, og de har bare spilt i Sverige i oppkjøringen, sier en trener som er spent på hva som venter i Trondheim.


Gjøvik reiser til Trondheim med et lag der man kjenner igjen mange fra i fjor, men det er også ni nye spillere i årets Gjøvik-stall. I løpet av de fem treningskampene har vi blitt kjent med de fleste nykommerne, men helgens to kamper blir de første i Gjøvik-drakt for Even Engjom. Treningskampene har gitt tre seire og to tap, og generelt har det vært mye bra tendenser å ta med seg inn i seriespillet, så blir det spennende å se hvordan laget ser ut når alvoret tar til.


- Vi ønsker å se ut som et voksent lag og at mange spillere tar ansvar og viser et modent spill tross ung alder. Også er det alltid moro å se hvordan spillerne takler to kamper i løpet av ca 20 timer, sier trener Bäärnhielm om forventningene til eget lag før helgen.


Siden Gjøvik kom opp i 1. divisjon igjen i 2016 har lagene møttes 12 ganger. Nidaros har 10 seire og Gjøvik to. Det er ikke den lystigste statistikken for Gjøvik, men begge seirene kom forrige sesong, så pila har pekt i riktig retning.


Helgens kamper kan du følge på OA-TV og HockeyLive. Lørdag slippes pucken 17:45 mens søndagens kamp starter 13:15.

Comentarios


bottom of page