top of page
  • Admin

Ny overtidsseier på hjemmebane

Likhetene med forrige onsdags hjemmekamp mot Comet Halden var mange, og viktigst av alt, flest poeng ble igjen på Gjøvik.

Ringerike er med helt i tetstriden i årets 1. divisjon, og i 1. periode onsdag kom de ut og var klart best. Gjøvik hadde mer enn nok å henge fingrene i, og en skuddstatistikk på 3-18 forteller kanskje ikke alt, men den sier vertfall en del. To kjappe mål midtveis i perioden gjorde nok at flere fryktet litt hvor dette skulle bære, sett med Gjøvik-øyne. Hjemmelaget holdt imidlertid stand ut perioden, og det stod 0-2 etter 1. periode.

Midtperioden tok Gjøvik tak i på en helt annen måte, og viste fra start at de på ingen måte hadde gitt opp poeng denne onsdagen. Etter drøyt seks minutter reduserte Amund Nyland på kontant vis, og satte enda mer fyr på hjemmelaget. Utligningen som Sander Olsen satte etter 14 minutter var fullt fortjent, og plutselig var lagene like langt.

Ringerike fikk litt for enkelt gå opp til 2-3 minuttet før pause, da en av deres spillere gikk hele veien og til slutt satte pucken i mål. Dette resultatet stod seg også til pause.

I 3. periode viste Gjøvik igjen at de ikke hadde gitt opp, men viljen var noe større enn evnen en periode, før det etter hvert løsnet litt mer. Da var det godt å ha en opplagt Wille Mattila bakerst, som i løpet av 3. periode hentet frem flere matchvinnerredninger og holdt Gjøvik inne i kampen.

Gjøvik fikk et par muligheter i overtall i løpet av perioden, men slet med å etablere et godt overtallsspill. Gjestene fra Hønefoss spilte også rutinert, og var lenge gode venner med ei klokke som gikk fort for Gjøvik. Da var det ekstra deilig at Morgan Mathisen banket inn 3-3 snaut tre minutter før signalet litt ut av ingen ting.

Et Gjøvik som plutselig øynet håpet om nok en hyggelig onsdag i Fjellhallen, møtte en liten hump på veien 1:49 før slutt. Daniel Karlsen Stensrud ble sendt i utvisningboksen til protester fra de fleste Gjøvik-sympatisørene i hallen, men gutta på isen brukte energien positivt, og jobbet steinhardt. Den ene gangen det glapp vartet Wille Mattila opp med en kjemperedning. Etter 59:51 fikk Gjøvik nok en utvisning og Ringerike fikk spille fem mot tre noen sekunder. Gjøvik holdt unna, og kampen gikk til sudden death.

De første sekundene ble spilt fem mot tre, før Gjøvik fikk tilbake en av sine utviste spillere. Gjøvik var imidlertid fortsatt i undertall, men det brydde ikke Joacim Eriksson Rostad seg så mye om da han kjempet seg fri og satte 4-3 alene med Ringerikes målvakt 1:36 ut i spilleforlengelsen til enorm jubel fra tribunen.