top of page
  • Admin

Overtidstap i Trondheim

Gjøvik leverte sin beste kamp på lenge, og kunne velfortjent sette poeng i banken igjen. Selv om det gjerne skulle blitt flere enn ett, så var det på flere måter et skritt i riktig retning.

I en 1. periode som var jevnspilt var det Gjøvik som skapte de første og største sjansene, men uten å få uttelling, og i stedet scoret Nidaros det første målet. Gjøvik svarte imidlertid umiddelbart, da Eirik Myhre Slåsletten utlignet kun sekunder etter Nidaros sin scoring. Lagene skulle allikevel ikke gå til pause på uavgjort, da Nidaros satte 2-1 drøyt to minutter før pausen.

Midtperioden åpnet på verst tenkelig vis for Gjøvik, som slapp inn 3-1 etter kun 19 sekunder. Et flott Nidaros-mål, men et mål Gjøvik gjerne skulle vært foruten.

Etter målet våknet imidlertid Gjøvik, og utover perioden løftet de spillet både fremover i banen og prestasjonsmessig. Også denne perioden ble jevnspilt, og spillet bølget frem og tilbake. Begge lag hadde sine sjanser, men flere mål ble det ikke i midtperioden.

I 3. periode tok Gjøvik tidlig tak i kampen, og klarte å legge mer og mer trykk på hjemmelaget. Etter snaut fire minutter reduserte Emil Karlsson til 2-3 i overtall, og Gjøvik var for alvor tilbake i kampen. Da Leonards Rimjans utlignet til 3-3 drøyt fire minutter senere, også det i overtall, var det fullt fortjent, etter en god Gjøvik-periode.

Resten av den 3. perioden ble underholdende, med sjanser til begge lag og mye nerve i kampen. Det kunne fort kommet en avgjørelse både den ene og andre veien, men flere mål ble det ikke i ordinær tid, og lagene fikk med det ett poeng hver.

Spilleforlengelsen ble av det korte slaget, da hjemmelaget kun trengte 22 sekunder på å avgjøre kampen. Selvsagt litt surt for Gjøvik, som hadde håpet å få med seg enda mer hjem fra Trondheim etter en på mange måter godt gjennomført bortekamp.

Gjøvik tok dermed ett poeng i Trondheim, men like viktig var prestasjonen som denne lørdagen var bra. Patrik Bäärnhielm var fornøyd med langt mer enn de siste kampene da han snakket med Oppland Arbeiderblad etter kampen.

– Det har vært litt tungt de siste kampene, men i dag synes jeg gutta virkelig sto opp mot et godt lag. Siste delen av kampen er nok årsbeste. Vi hentet inn 1–3 og fikk 3–3 til slutt. Det er surt at Nidaros avgjorde i spilleforlengelsen, men vi tar virkelig med oss den sterke avslutningen inn i de videre kampene, sa trener Bäärnhielm.

Eirik Myhre Slåsletten ble kåret til Gjøviks beste spiller.