top of page

Ralfs Jevdokimovs klar for Gjøvik Hockey

Den 22 år gamle latvieren med aldersbestemte landskamper for Latvia melder overgang fra Kitzbüheler EC til Gjøvik Hockey.

Ralfs har 100 kamper i øverste divisjon i Latvia for klubbene HS Riga, HK Dinaburga og Zemgale, før han foran 2021/22-sesongen meldte overgang til Kitzbüheler EC i AlpsHL. Der ble det 69 kamper fordelt på to sesonger, og han leverte 37 poeng på disse kampene. Nå er han altså klar for å fortsette karrieren i Norge og Gjøvik Hockey. Trener Anton Säll har fått gode referanser på spilleren, som han gleder seg til å få inn i gruppen.


- Ralfs og hans referanser sender oss tydelige signaler på at han vil utvikle seg og ta neste steg i karrieren. Det, sammen med hans personlighet, gjør at han passer bra inn i vår gruppe. Han har i tillegg vært med i kapteinsgruppen tre ganger i sin karriere, blant annet på U18-landslaget, sier Anton.


- Han er en spiller som behersker både spillet med og uten puck veldig bra, og har spilt både center og wing i sin karriere. Han har sin oppside i det offensive spillet, er bra på skøytene, en dyktig pasningsspiller og viser litt måltyvtendenser i posisjoneringen sin i angrepssonen, avslutter treneren.


Spilleren selv ser også frem til å slutte seg til Gjøvik-laget.


- Jeg valgte Gjøvik fordi jeg tror det er rett sted for meg å utvikle meg som spiller og lære mer om norsk hockey og kultur, sier Ralfs.


- Jeg hadde en veldig god prat med Anton og Patrik, og mener lagets mål for sesongen var akkurat det jeg var på jakt etter nå. Jeg gleder meg veldig til å møte alle, og ser frem til de første kampene.


Sportssjef Patrik Bäärnhielm er også fornøyd med tilveksten.


- Ralfs er en spennende og ung spiller som kommer fra spill på høyt nivå forrige sesong. Han har også spilt på aldersbestemte landslag hjemme i Latvia, så det er en solid spiller vi har fått tak i. Det blir spennende å se hva han kan få til i Gjøvik-drakta, sier Bäärnhielm.


Du finner Ralfs profil på EliteProspects her.

164 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page