top of page
  • Admin

Revansje og tremålsseier søndag

Etter å ha gitt bort en 0-2 ledelse lørdag var det en revansjelysten gjeng som gikk på isen i Leangen søndag. Det ble nok en spennende kamp, men Gjøvik halte til slutt i land seieren.

Gjøvik kunne juble for sesongens første trepoenger etter 3-6 mot Nidaros søndag. Arkivfoto: Dan K. Reinli

Lørdagen var glemt når lagene gikk på banen i Leangen søndag formiddag. Allerede etter et par minutter pådro Nidaros seg en utvisning, og ga Gjøvik muligheten i overtall. Gjøvik trengte et drøyt minutt med en mann mer på å sette dagens første mål, da Amund Nyland fikk nok tid foran Nidaros sitt mål til å sette et velplassert skudd forbi hjemmelagets målvakt.

Etter målet tok Nidaros tak i kampen, men klarte ikke å presse frem noen utligning. I stedet pådro de seg nok en utvisning. Overtallet ble imidlertid kortvarig for Gjøvik, som fikk en mann utvist selv. Ingen av lagene utnyttet fire mot fire, og Nidaros utnyttet heller ikke det korte overtallet. Kort tid etter at begge lag var fulltallig utlignet allikevel Nidaros til 1-1.

Nidaros var det beste laget etter utligningen, men i Gjøvik-målet stod Wille Mattila godt i mål. Foran han var imidlertid ikke spillet det beste, og Gjøviks trener Patrik Bäärnhielm begjærte timeout drøyt 13 minutter inn i kampen.

Det fungerte tydeligvis, for halvannet minutt senere gikk Gjøvik opp til 1-2 ved David Volf. 31 sekunder etter dette la Ulrik Løvdal på til 1-3, så man kan vel si at Bäärnhielm fikk godt betalt for timeouten sin.

Nidaros fikk prøve seg i overtall like etter 1-3, og skapte noen gode sjanser. Wille Mattila gjorde imidlertid jobben, med god hjelp fra gutta foran. På tampen av perioden var det Gjøvik som fikk prøve seg i overtall, men heller ikke de klarte å utnytte det, og lagene gikk til pause på 1-3.

Hjemmelaget fikk en drømmeåpning på 2. periode, og reduserte til 2-3 etter kun 55 sekunder. Etter dette hadde også hjemmelaget et lite overtak, men det var to jevne lag som begge skapte noen sjanser. Da Nidaros pådro seg en utvisning etter snaut åtte minutter utnyttet Gjøvik muligheten til å ta tilbake tomålsledelsen. Nidaros-keeperen måtte gi retur på Simen Hoel Johannessen sitt skudd, og da stor Ulrik Løvdal klar til å dytte sin andre og Gjøviks fjerde puck for dagen i mål.

Nidaros brukte kun tre minutter på å redusere til 3-4, og sørget dermed for å hindre Gjøvik i å stikke i fra. I periodens siste minutt var de også farlig frempå med tanke på en utligning, men Gjøvik holdt unna og tok med seg en ettmålsledelse til pause.

3. periode var jevnspilt i begynnelsen, og selv om Nidaros pådro seg en utvisning etter bare et par minutter var det ikke de helt store sjansene i noen av endene. Tiden tikket for Gjøvik, og man så ute på banen at det var hjemmelaget som trengte mål. De helt store sjansene skapte de allikevel ikke, og Gjøvik kjempet godt. Dette var kampbilde lenge. Nidaros dyttet på, mens Gjøvik forsvarte seg godt.

Gjøvik fikk etter hvert flyttet opp spillet litt, og med rundt fem minutter igjen å spille kom de også til noen ålreite sjanser, men pucken ville ikke krysse mållinja. Med rundt tre minutter igjen var Nidaros også svært nære utligning, da en av deres spillere ble spilt alene gjennom, men Wille Mattila i Gjøvik-målet lot seg ikke overliste.

Nidaros tok ut målvakt i jakt på utligning, men i stedet satte Gjøvik ved Daniel Karlsen Stensrud 3-5 i åpent mål. I samme situasjon pådro Nidaros seg en fem-minutters utvisning, slik at Gjøvik fikk avslutte kampen med en spiller mer. Da hjemmelaget tok ut keeper nok en gang kom også 3-6 for Gjøvik. Nok en gang var det Daniel Karlsen Stensrud som scoret, og samtidig satte den siste spikeren i kista.

Gjøvik revansjerte dermed lørdagens sure tap, og kan reise hjem fra Trondheim med tre poeng i bagasjen.

Leonards Rimjans ble av den lokale juryen kåret til Gjøviks beste spiller.

Nå venter ei uke med trening, før Tønsberg kommer på besøk i sesongens første hjemmekamp søndag 22. september klokka 16:00.