top of page
Admin

Ringerike avgjorde til slutt

I en kamp som var jevn hele veien var det til slutt Ringerike som stakk av med seieren. Til tross for et overtak i skuddstatistikken var det på alle andre måter jevnt helt til slutt i Schjongshallen onsdag kveld.

Wille Mattila ble kåret til Gjøviks beste av den lokale juryen. Foto: Dan K. Reinli

Den 1. perioden var av det jevne slaget. Det var to lag som matchet hverandre bra, men hvor Ringerike var det mest skuddfarlige laget. Til tross for et visst overtak med tanke på skuddene fikk ikke Ringerike uttelling. Uttelling fikk heller ingen av lagene på sine forsøk i overtall de første 20 minuttene, og dermed gikk lagene til den første pausen på 0-0.

Midtperioden starter med en tidlig utvisning for Gjøvik, som dermed måtte spille med en mindre. Allikevel var det Gjøvik som fikk den første store sjansen, da Even Engjom kjempet seg fri og fikk avgårde et skudd fra kanten. Mål ble det imidlertid ikke. Ringerike fikk heller ikke mål i sitt overtall, og begge lag fortsatte dermed jakten på kampens første mål. Det stod imidlertid ikke på mulighetene, og selv om det ikke var et bonanza av store sjanser, så kunne, og noen vil si burde, begge lag fått hull på byllen da klokka nærmet seg halvspilt kamp.

Da perioden og kampen var 32 sekunder fra halvspilt kom Gjøvik to mot null, men ble forhindret og fikk i stedet straffeslag. Alene med keeper var Leonards Rimjans sikker som banken, og satte 0-1 med et kontant skudd på straffen.

Etter målet tikket klokka i Gjøviks favør, som virket å ha bra kontroll i egen sone. Med tanke på at de ikke skapte enormt fremover var naturligvis det en fordel, for et Gjøvik-lag som opptrådte disiplinerte og smarte. Helt til utvisningen kom drøyt seks minutter før pause, og hjemmelaget fikk spille med en mann mer i inntil to minutter. Når de fire pluss målvakt som var på isen rotet det til for seg selv kom også utligningen for Ringerike 5:16 før den andre pausen.

Hjemmelaget var det førende laget også etter utligningen, og presset frem nok en utvisning på Gjøvik et drøyt minutt før pause. Mål ble det ikke, og dermed gikk lagene til 2. pause på 1-1.

Gjøvik red av minuttet som var igjen av utvisningen fra 2. periode, før Ringerike måtte ta en tur i utvisningsboksen tidlig i 3. periode. Heller ikke Gjøvik klarte å utnytte overtallet, og kampen om det neste målet fortsatte i spill fem mot fem.

Ringerike førte an i skuddstatistikken, men om man telte store sjanser var det jevnere. Det vil ikke si at det var mange store sjanser, men det var forholdsvis jevnt i den statistikken da ingen av målvaktene ble satt på de største prøvene de første 8-9 minuttene.

Med snaut ni minutter igjen å spille kom allikevel målet som brøt uavgjortresultatet, da Ringerike gikk opp i 2-1. Gjøvik fikk mulighet til å slå tilbake kort tid etter, da Ringerike pådro seg utvisning. I stedet for å utligne slapp Gjøvik inn i overtall, da Ringerike kontret inn 3-1 med ett sekund igjen av overtallet.

Det begynte dermed å haste litt for Gjøvik, som hadde to mål å hente inn på drøyt seks minutter. Kun 1:20 etter Ringerikes 3-1 scoring kom også reduseringen for Gjøvik, da Eirik Myhre Slåsletten tente håpet for gjestene med å sette Gjøviks andre mål for dagen.

Gjøvik måtte ut å jage utligning, mens Ringerike var godt fornøyd med å få tiden til å gå og samtidig sørge for at Gjøvik ikke fikk etablere noe særlig i offensiv sone. Halvannet minutt før slutt tok Gjøvik time-out for å legge en siste slagplan. Da hjemmelaget pådro seg en utvisning minuttet før slutt fikk Gjøvik mulighet til å spille seks mot fire, men i stedet for å utligne slapp Gjøvik inn i åpent mål, og Ringerike ledet med to 58 sekunder før slutt.

Flere mål ble det ikke, og dermed tok Ringerike første stikk i ukens to kamper mellom de to lagene. Lørdag møtes de nemlig på nytt i Fjellhallen, der pucken slippes klokka 15:00.

Wille Mattila ble kåret til Gjøviks beste spiller.