top of page
  • Admin

Rotet bort seieren i sluttsekundene

Frem til det gjenstod 2 sekunder av 3. periode trodde de fleste i Fjellhallen at poengene skulle bli igjen på Gjøvik. Hasle-Løren ville det imidlertid annerledes.

Gjøvik fikk en god start på kampen, og etter drøyt fem minutter sendte Even Langdalen hjemmelaget opp i føringen.Det var en jevnspilt 1. periode, hvor gjestene fra Oslo viste at de hadde planer om å få med seg noe fra Gjøvik. De fikk blant annet muligheten i et par overtall, men klarte ikke å omsette det i mål.

Hjemmelaget var nok et lite hakk bedre, men til tross for et stort overtak i skuddstatistikken var det ikke snakk om noe enveiskjøring denne lørdagen. Muligheter til å øke ledelsen var det, og til tross for at det ikke var Gjøviks beste periode kunne de fort ledet med mer enn ett etter 1. periode.

2. periode åpnet Gjøvik best, men perioden minnet mye om de første 20 minuttene. Gjøvik fikk et par overtall i første del av perioden, uten at det ga uttelling. Hasle-Løren hadde ikke all verden å komme med, men heller ikke i denne perioden ga et stort overtak i skuddstatistikken et helt realistisk bilde av kampen. Gjøvik hadde et skudd i stolpen midtveis, men det var først drøyt fem minutter før pause at pucken fant veien til nettmaskene. Morgan Opheim Mathisen doblet Gjøviks ledelse i overtall, og sendte hjemmelaget i garderoben med tomålsledelse.

Hasle-Løren fikk den åpningen de hadde håpet på i 3. periode, og etter snaut fire minutter reduserte de til 2-1. Med det var spenningen for alvor tilbake i kampen, og det så ut til å passe bortelaget best denne lørdagen. Gjøvik slet med å skape det helt store, mens Hasle-Løren definitivt fikk en ny giv med reduseringen.

Utover perioden fortsatte Hasle-Løren å jage utligning, mens det fortsatte å kladde for Gjøvik. Gjøvik var imidlertid nære å legge på til 3-1 da det gjenstod 4-5 minutter av 3. periode, men fikk ikke mål. Da bortelaget pådro seg en utvisning 2:01 før 3. periode var over fikk Gjøvik muligheten til å ri av kampen, men i stedet fikk også Gjøvik en utvisning ett halvt minutt senere.

Tiden var i ferd med å renne ut for bortelaget i spill fire mot fire, men to sekunder før signalet gikk utlignet Hasle-Løren, og kampen gikk til spilleforlengelse. I forlengelsen fikk bortelaget spille overtall de første sekundene. Det utnyttet de godt og avgjorde kampen etter 32 sekunder i spilleforlengelsen.

Dermed ble det ett poeng til Gjøvik og to til Hasle-Løren denne lørdagen. Et surt tap for Gjøvik, som får mulighet til å revansjere seg allerede søndag da Furuset venter i Oslo. De to lagene møttes på onsdag, og den kampen vant Gjøvik 5-0. Når laget reiser til Furuset forum søndag er det nok med en dose revansjelyst etter lørdagens tap. Revansjelyst regner vi imidlertid med at Furuset også har, så det blir spennende å se hvem som stikker av med poengene. Kampstart er 15:45.

Jan Robin Furuseth Lereng ble kåret til Gjøviks beste spiller mot Halse-Løren. Du finner statistikk fra kampen her.