• Admin

Seier etter straffeslag mot Hasle-Løren

Oppdatert: 28. nov. 2021

Den satt langt inne, men det ble til slutt seier i Oslo onsdag kveld.

De første minuttene av onsdagens oppgjør i Oslo bestod stort sett av utvisninger. Gjøvik fikk to, mens Hasle-Løren fikk en før det var spilt fem minutter, uten at det førte til noen sjanser å skrive hjem om noen av veiene. I stedet ble det en oppstykket og rotete kamp, hvor Hasle-Løren scoret 1-0 etter drøyt seks minutter litt ut av ingen ting.

Det var etter hvert en jevnspilt kamp, hvor Gjøvik kom mer inn i det utover perioden, og de siste ti minuttene var gjestene det førende laget. Til tross for et spillemessig overtak, og en del gode sjanser, ble det ikke mål av det. Hasle-Løren hadde også sine muligheter, blant annet alene med keeper, men flere mål ble det ikke i 1. periode.

Midtperioden var lik den første, og med det ganske ulikt slik det ofte har vært i Lørenhallen for Gjøvik. Med andre ord var det langt mellom de store sjansene, og ikke minst målfattig. Ofte har det vært veldig åpne kamper med mye mål mot Hasle-Løren, mens de to første periodene denne onsdagen på ingen måte var det, og lagene gikk til pause på 1-0.

I 3. periode ble det heller ikke noe målrush. Hasle-Løren fikk et tidlig overtall, og kom til noen gode sjanser, men fikk ikke mål. Kort tid etter fikk Gjøvik også muligheten i overtall, og det var ganske utrolig at utligningen ikke kom tidlig i overtallet, men Hasle-Løren holdt stand. Det gjorde de også i et overtall like etter, men kort tid etter at lagene spilte fem mot fem igjen utlignet endelig Gjøvik ved Lukas Zukauskas midtveis i perioden.

Hasle-Løren fikk mulighet i overtall kort tid etter, uten suksess. Gjøvik-spilleren som satt utvist, Edvard Guldbrandsen Karlsen ble spilt gjennom alene med keeper rett fra utvisningsboksen, men ble forhindret og fikk tildelt straffeslag. Dessverre for Gjøvik stoppet pucken i målgården på Isak Enmarkers forsøk, og det stod fortsatt 1-1.

Kampen var plutselig mer åpen, med sjanser begge veier, og begge målvaktene måtte hente frem noen fine redninger de påfølgende minuttene. Med kun drøyt to minutter igjen å spille pådro Gjøvik seg en utvisning i offensiv sone, og hjemmelaget fikk mulighet til å spille overtall igjen. De klarte ikke å utnytte det, og det ble ikke flere mål i ordinær tid i den svært jevnspilte kampen. 1-1 i mål, 35-36 i skudd og 14-12 i utvisningsminutter var fasiten etter 60 minutter.

Spilleforlengelsen ble som det ofte blir i tre mot tre. En variasjon mellom store sjanser og litt mer avventende spill, men mål ble det ikke, og kampen gikk til straffeslag. Der scoret Alexander Thomas det eneste målet, og Gjøvik vant dermed kampen og tok med seg to poeng hjem.