top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Seier og smultring mot Haugesund

Solid forsvarsspill, godt keeperspill og god nok effektivitet fremover sørget for at Gjøvik slo tabellnabo Haugesund i den første av helgens to kamper i Fjellhallen.

Det åpnet jevnt i Fjellhallen, og begge lag fikk forsøke seg i overtall i løpet av de første 6-7 minuttene. Haugesund var først ute, men klarte ikke å score mål, og var heller ikke veldig farlige. Gjøvik fikk heller ikke noe ut av sitt overtall, og i stedet fikk Haugesund nok et overtall halvannet minutt før perioden var halvspilt. Minuttet senere fikk Gjøvik nok en utvisning, og Haugesund fikk spille fem mot tre i ett minutt. Gjøvik holdt unna med to mann mindre, og var nære 1-0 på en overgang like etter at de var fire på is, men fikk ikke mål. Mål fikk heller ikke Haugesund i det siste minuttet av sitt overtall, og lagene var tilbake fem mot fem.


Det var en jevnspilt 1. periode, med to lag som ikke kom til de helt store sjansene. Begge lag pådro seg en utvisning hver med ti sekunders mellomrom omtrent fem minutter før pause, og det ble spill fire mot fire i nesten to minutter. Gjøvik var nærmest mål, men Vetle Salsten sitt skudd gikk utenfor.


Drøyt to minutter før den første pausen fikk allikevel Gjøvik hull på byllen, da Amund Nyland fikk inn 1-0 på en retur. Dette ble periodens eneste mål og Gjøvik gikk dermed i garderoben i ledelsen.


Kampen fortsatte å være jevn tidlig i 2. periode, men Gjøvik tok mer over utover perioden. Gjøvik var nære 2-0 etter snaut fem minutter, men Haugesunds målvakt vartet opp med en fin redning. Hjemmelaget var best også de neste minuttene, og var igjen nære scoring snaut ti minutter inn i perioden, men nok en gang holdt gjestenes keeper stand.


Ett par minutter senere fikk Gjøvik prøve seg i overtall, men klarte ikke å etablere noe godt spill, og kom ikke til en skikkelig sjanse før helt på slutten av overtallet. Haugesund fikk ikke lenge etter prøve seg i overtall. De klarte å etablere seg, men Gjøvik spilte godt i undertall, blokkerte skudd og red til slutt av undertallet.


Det ble ingen mål i 2. periode, og dermed ledet Gjøvik med ett før den 3. perioden. Gjøvik som startet 3. periode i overtall var svært nære 2-0 etter halvannet minutt, men fikk ikke pucken i mål. Kort tid etter at Haugesund var fulltallig fikk Gjøvik på nytt prøve overtallet. Heller ikke dette overtallet fungerte for Gjøvik, som kom til noen muligheter, men aldri klarte å skape det helt store trykket.


Utover perioden fortsatte kampen i samme spor som tidligere, med to lag som kom til sjanser, men det var langt mellom de helt store sjansene. Haugesund fikk midtveis i 3. periode prøve overtallet sitt igjen, og Wille Mattila vartet opp med en kjemperedning, samt flere gode redninger, og Gjøvik holdt unna også dette undertallet, godt hjulpet av et solid forsvarsspill foran Matilla. Et solid forsvarsspill som for øvrig var en gjenganger gjennom hele kampen.

Drøyt sju minutter før perioden var over fikk Gjøvik nok en mulighet i overtall. Spillet var noe bedre, men heller ikke denne gangen klarte Gjøvik å skape det helt store. Gjestene forsøkte å presse frem en utligning mot slutten av kampen, men Gjøvik spilte svært godt defensivt, og det som passerte forsvaret tok Wille Mattila seg av. Haugesund tok ut målvakt på slutten av perioden, men klarte ikke å legge trykk på Gjøvik. I stedet scoret Daniel Karlsen Stensrud i åpent mål ett snaut minutter før 3. periode var over, etter at flere lagkamerater hadde hatt muligheten før han.


Haugesund klarte aldri å slå tilbake, og Gjøvik sikret seg tre poeng etter en solid kamp, spesielt defensivt. Å holde nullen mot ett av lagene som har scoret flest mål denne sesongen er en sterk prestasjon, og dette var faktisk første gang hele sesongen at Haugesund gikk målløse av banen.


Wille Mattila ble kåret til Gjøviks beste spiller.Allerede søndag klokka 14:00 er det duket for returoppgjør i Fjellhallen.

Comentarios


bottom of page