top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Seier over Comet Halden

Gjøvik halte i land nok en seier på hjemmebane over Comet Halden, da topplaget måtte reise hjem med 4-3 i bagen.

Det ble en drømmeåpning på kampen for Gjøvik. Emil Karlsson satte nemlig kontant en puck i nettet fra slottet, og hjemmelaget ledet 1-0 før det var spilt to minutter.


Det var jevnspilt etter målet, med to lag som begge skapte litt. Midtveis i perioden fikk først Gjøvik halvannet minutt i overtall uten at det førte til all verden. 28 sekunder fire mot fire fulgte, før det var Comet sin tur i overtall. Gjøvik red av, men pådro seg en ny utvisning med det samme. Med 39 sekunder igjen i undertall kom det enda en utvisning, men Gjøvik stod i mot både fem mot tre og fem mot fire. Wille Mattila vartet opp med godt spill og gutta foran han spilte oppofrende og bra, og dermed kom Gjøvik helskinnet fra det, og kunne gå i garderoben etter 1. periode i ledelsen.


I midtperioden var det bortelaget som fikk en drømmeåpning, da de utlignet allerede etter ett drøyt minutt. De fortsatte å presse etter dette også, og Gjøvik måtte blant annet ri av en utvisning. Det klarte hjemmelaget, som også kjempet seg inn i kampen utover perioden. En periode hvor bortelaget var et lite hakk bedre, men Gjøvik spilte smart og godt.


Midt i perioden var Gjøvik svært nære 2-1. Vetle Salsten skøyt i stolpen, før et par returer etterpå også kunne funnet veien i nettmaskene, men mål ble det ikke. Mål ble det derimot noen minutter senere. Gjøvik red først av et undertall, før de etter hvert flyttet opp spillet. Eirik Myhre Slåsletten avsluttet en fin pasning fra Jan Robin Lereng i mål til 2-1 snaut sju minutter før pause.


Gjøvik fikk også prøve seg i overtall før perioden var over, men det var bortelaget som var nærmest scoring i løpet av de to minuttene. Mål ble det ikke, og lagene gikk til pause på 2-1.


I den 3. perioden åpnet Gjøvik best. De var svært nære mål et par ganger de første minuttene. Etter snaut fem minutter la Gjøvik på til 3-1. Even Engjom var sist på pucken. Bortelaget svarte raskt, og etter snaut sju minutter stod der 3-2 på tavla i Fjellhallen.


Gjøvik fikk et overtall ikke lenge etter reduseringen. Dette fungerte bedre enn før i kampen, men det ga ikke tellende resultat i form av mål. 4-2 kom allikevel ikke mye senere, i et annet overtall. Simen Hoel Johannessen avsluttet, og Gjøvik ledet igjen med to. Comet Halden reduserte kort tid senere, og Gjøviks ledelse var på kun ett mål snaut fire minutter før 3. periode var slutt.

Comet pådro seg en utvisning, til store protester, kort tid etter etter reduseringen, men Gjøvik klarte ikke å utnytte overtallet. Derimot forsvant et par minutter på klokka. Bortelaget tok så ut keeper, i jakten på utligning. Eirik Myhre Slåsletten traff stolpen på det åpne målet, men da det ikke ble mål der ble det noen nervepirrende sluttsekunder. Gjøvik halte til slutt i land seieren og sikret med det sin andre seier på ei uke mot Comet hjemme i Fjellhallen.


Nå venter noen dager trening, før det kommer tre kamper på fem dager for Gjøvik. Først ut er Furuset hjemme på onsdag, før Halse-Løren kommer til Gjøvik lørdag og Furuset venter i Oslo på søndag.Even Engjom ble kåret til Gjøviks beste spiller.

Comments


bottom of page