top of page
  • Admin

Seier over Tønsberg

Onsdag kveld sikret Gjøvik seg sin fjerde strake seier da Tønsberg ble slått 7-4 i Fjellhallen.

Kampen var mindre enn tre minutter gammel da Lauri Viitanen sendte Gjøvik i føringen. Også før målet hadde Gjøvik vært best. Bortelaget utlignet kun ett par minutter senere, da Gjøvik rotet bort pucken på offensiv blålinje og Tønsberg utnyttet overgangen godt.

Gjøvik tok tilbake ledelsen etter snaut sju minutter, da Oscar Germàn sendte i vei et skudd fra kanten som fant veien forbi Tønsbergs målvakt.

Etter dette målet fulgte fire utvisninger for Gjøvik i løpet av åtte minutter. Frustrasjonen begynte å komme snikende hos hjemmelaget, som ikke var helt enig i alle. Allikevel klarte ikke Tønsberg å utnytte at de var en spiller mer, og i stedet sendte Robin Sakshaug hjemmelaget opp i 3-1 i undertall snaut fire minutter før pause.

Tønsberg var farlig frempå like før pause, men Wille Mattila hentet frem en god redning og lagene gikk til pause på 3-1.

Midtperioden åpnet med at Tønsberg reduserte før det var spilt ett minutt. Bortelaget fikk litt initiativ i kampen etter målet, men Joachim Engesveen snudde momentet med å sette 4-2 etter åtte minutter av perioden. Alexander Thomas økte til 5-2 tre minutter senere, og Gjøvik hadde på nytt stukket i fra litt.

Gjøvik pådro seg så to utvisninger samtidig etter snaut 14 minutter av perioden, og Tønsberg svarte to ganger i løpet av overtallet. Først i spill fem mot tre, så i spill fem mot fire. Dermed var det 5-4 drøyt fire minutter før pause. Men også Gjøvik fikk muligheten i overtall før pause, og Robin Sakshaug økte hjemmelagets ledelse til 6-4 med en spiller mer halvannet minutt før pause.

3. periode bar preg av at Gjøvik var fornøyd med ledelsen, og Tønsberg slet med å legge det helt store presset på hjemmelaget. Da Daniel Karlsen Stensrud økte Gjøviks ledelse til 7-4 etter drøyt åtte minutter av perioden koblet Gjøvik et grep om kampen som de beholdt helt inn. Det ble ikke flere mål, og Gjøvik kunne notere sin fjerde strake seier og tre nye poeng.