top of page
  • Admin

Seier på straffeslag mot Furuset

I en kamp som bølget frem og tilbake, og etter hvert ble veldig målrik klarte Gjøvik til slutt å dra det i land og sikre seg to poeng.

Gjøvik åpnet kampen best, kom til de største og beste sjansene de første minuttene. Det var også fortjent at Joacim Eriksson Rostad styrte inn 0-1 etter drøyt åtte minutter, og ga Gjøvik en bra start på kampen.

Hjemmelaget skulle imidlertid slå tilbake, og selv om Gjøvik-keeper Markus Stensrud vartet opp med en stor redning for å holde Gjøvik foran, klarte til slutt Furuset å utligne drøyt tre minutter før pause. Furuset hadde også en puck til i mål før pause, men ble avblåst for å ha spilt med seks mann, og måtte i stedet avslutte perioden i undertall.

2-1 kom i stedet drøyt fire minutter inn i 2. periode. Et unødvendig mål sett med Gjøvik-øyne. Gjøvik slet også med å komme i gang, og bortsett fra Olle Vennström sitt forsøk alene med Furuset sin målvakt, så var hjemmelaget klart nærmest også det neste målet. Da de fikk muligheten i overtall litt før halvspilt periode takket og bukket de, og scoret et flott overtallsmål mot et passivt Gjøvik.

Gjøvik tok time-out etter målet, og den virket til å ha en god effekt, for de neste minuttene så Gjøvik bedre ut. Furuset klarte allikevel å fremprovosere et straffeslag, men Stensrud i Gjøvik-målet reddet forsøket. Da Magnus Menkerud reduserte nesten fra hjørnet av banen etter drøyt 13 minutter ga det ytterligere gnist til Gjøvik-laget. 3-3 kom kun 11 sekunder etter, og nok en gang var det Joacim Eriksson Rostad som var sist på pucken.

De to målene ga Gjøvik-laget ytterligere energi, og Christopher Molthe van Doorn ga Gjøvik ledelsen på en retur drøyt tre minutter før pause. Til tross for at Gjøvik måtte spille fem mot tre noen sekunder før pause, beholdt de ledelsen til hvilen.

3. periode åpnet på best mulig vis for Gjøvik, som satte 3-5 ved Roni Hermonen etter drøyt to minutter. Med dette utgangspunktet lå det meste til rette for Gjøvik til å stikke av med alle poengene denne lørdagen.

Hjemmelaget hadde imidlertid andre planer for dagen, og før det var spilt sju minutter hadde de redusert til 4-5. Målet ga Furuset blod på tann, og etter drøyt 11 minutter kom utligningen, som må sies å ha vært fortjent. Da Furuset fikk nok et straffeslag like etter så var lettelsen stor hos Gjøvik da Markus Stensrud reddet også det forsøket.

De siste snaue ti minuttene av 3. periode var Furuset et hakk bedre, og i en kamp som bølget frem og tilbake i perioder, var de nærmere den avgjørende scoringen enn Gjøvik. Gjøvik klarte imidlertid å holde unna og kampen gikk til sudden death.

I spilleforlengelsen bølget det som vanlig frem og tilbake i spill tre mot tre, men ingen av lagene fikk mål, og kampen måtte avgjøres på straffeslag. Alexander Thomas og Daniel Karlsen Stensrud scoret for Gjøvik, mens Markus Stensrud holdt Furuset unna nettkjenning, og dermed endte ekstrapoenget hos Gjøvik.