top of page
  • Admin

Sikret 5. plassen med seier i Tønsberg

Til tross for en tynn spillerstall dro Gjøvik i land seieren i Tønsberg, og sikret med det 5. plassen i årets 1. divisjon.

Hjemmelaget fikk en drømmeåpning på kampen, og allerede etter 40 sekunder gikk de opp i ledelsen. Gjøvik på sin side pådro seg tre tominuttere før det var spilt sju minutter, men hjemmelaget klarte ikke å utnytte noen av overtallene. Også resten av perioden var preget av utvisninger, uten at noen av lagene klarte å utnytte overtallsspillene. Fem sekunder før pause klarte i stedet Gjøvik å utligne i undertall, da Amund Nyland satte bortelagets første for kvelden.

Det var Gjøvik som fikk den beste åpningen på 2. periode, da Joacim Eriksson Rostad sendte bortelaget i føringen etter ett drøyt minutt, før Daniel Karlsen Stensrud økte ledelsen til 1-3 drøyt tre minutter senere.

Tønsberg klarte etter hvert å svare, og snaut fem minutter før den andre pausen reduserte de til 2-3, men Sander Olsen og Eirik Myhre Slåsletten scoret hvert sitt de siste fire minuttene av perioden, slik at Gjøvik gikk til pause med en tremålsledelse.

Da Vetle Sveen la på til 2-6 ett drøyt minutt inn i 3. periode virket Gjøvik å ha svært god kontroll, og styrte mot en komfortabel seier. Det bar også de første ti minuttene av 3. periode litt preg av, og kanskje innkasserte Gjøvik-spillerne seieren da Even Langdalen la på til 2-7 med sju minutter igjen å spille av 3. periode.

Hjemmelaget hadde imidlertid ikke tenkt å slutte å spille hockey selv om de lå fem mål bak, og reduserte to ganger på under to minutter etter Gjøviks 2-7 mål. Med det stod det 4-7 med over fem minutter igjen å spille. Gjøvik klarte heldigvis å demme opp etter dette, og selv om Tønsberg fikk inn nok en redusering halvminuttet før slutt ble det ikke skikkelig spenning i sluttsekundene.

Gjøvik sikret med det sin tredje strake seier, og tre nye poeng, til tross for at de kun hadde 13 utespillere og to målvakter tilgjengelig til kampen. De tre poengene sørger for at avstanden ned til Haugesund på 6. plass er åtte poeng, og da de kun har to kamper igjen å spille kan de maksimalt hente seks poeng til. Det vil si at Gjøvik ender som nummer fem på tabellen i årets 1. divisjon uansett hvordan helgens kamper går. Gjøvik avslutter sesongen borte mot Ringerike, og vi går selvsagt for enda flere poeng der.

Eirik Myhre Slåsletten ble kåret til Gjøviks beste spiller.