top of page
  • Admin

Snudde til seier mot Furuset

Furuset ledet etter 1. periode, og de ledet med to mål midt i 2. periode, men Gjøvik slo tilbake og tok med seg alle poengene fra Furuset Forum.

Da lagene gikk til pause etter den 1. perioden, var nok verken spillere eller trenere fornøyd med det som hadde skjedd ute på isen for Gjøviks del. Hjemmelaget ledet 2-1, til tross for at Niklas Sundfors hadde gitt Gjøvik ledelsen etter kun ett minutt. Hjemmelaget snudde nemlig kampen og var i føringen etter de første 20 minuttene.

Midtperioden åpnet bra for Gjøvik, som gikk rett i angrep. De hadde en mulighet alene med keeper tidlig, men selv om det ikke ble uttelling der var det ikke spilt mer enn halvannet minutt før det stod 2-2. Nok en gang var Niklas Sundfors sist på pucken.

Etter at Gjøvik hadde dominert de første minuttene, utnyttet Furuset muligheten til å flytte opp spillet sitt i et overtall etter snaut fem minutter. Det ble ikke mål i overtallet, men etter drøyt åtte minutter fikk en Furuset-spiller litt for enkelt spasere forbi Gjøvik-laget og sette 3-2. Også 4-2 som kom under to minutter senere var av det enkle slaget, og trener Patrik Bäärnhielm tok time-out.

Hva som ble sagt i time-outen vet vi ikke, men at det hadde en positiv effekt er ganske tydelig. Etter snaut 13 minutter reduserte Eirik Myhre Slåsletten til 3-4, før Alexander Thomas utlignet i overtall drøyt to minutter senere. Halvminuttet før perioden var over takket Amund Nyland for at han fikk stå alene foran mål med å sette 4-5 til Gjøvik i overtall. Dermed gikk Gjøvik til pause i ledelsen, etter å ha snudd kampen fra 4-2 til 4-5 i løpet av sju minutter.

I 3. periode fortsatte Gjøvik å føre an i kampen, og etter 3:31 økte Amund Nyland til 4-6 på omtrent samme vis som han satte 4-5. Da Joacim Eriksson Rostad økte til 4-7 i overtall før det var spilt seks minutter av perioden begynte man å ane at dette skulle gå veien for Gjøvik også denne gangen.

Furuset klarte ikke å komme skikkelig tilbake, og slet med å legge det helt store trykket på Gjøvik. Det var noen utvisninger begge veier, og etter hvert tikket klokka fort for hjemmelaget og i favør bortelaget. Det ble ikke flere mål, til tross for at Gjøvik bommet på straffe halvannet minutt før periodesignalet. Dermed endte det 4-7 i Furuset Forum, og Gjøvik sikret tre nye viktige poeng.