top of page
  • Admin

Tap i jevnspilt kamp

Tønsberg vant til slutt 5-3 i en kamp som bydde på dramatikk på flere måter.

Gjøvik var det førende laget i den 1. perioden, og fikk også hull på byllen først. Eirik Myhre Slåsletten satte 0-1 etter snaut fire minutter og Gjøvik hadde fått en god start på kampen.

Utover perioden fortsatte Gjøvik å være et lite hakk bedre, men Tønsberg var absolutt med i kampen. I et overtall snaut fem minutter før pause utlignet de også til 1-1, som stod seg til periodesignalet.

I midtperioden bølget spillet litt frem og tilbake, i en kamp som var jevn. Gjøvik fikk også det første målet i den perioden, da David Volf fant Even Langdalen med en fin pasning snaut fire minutter inn, og stillingen var 1-2.

Utover perioden skulle spillet fortsette å være jevnt. Der Gjøvik hadde vært ganske overlegne i skuddstatistikken i 1. periode, ble det jevnere i 2. periode. Etter snaut 13 minutter av midtperioden utlignet Tønsberg til 2-2, før de tre minutter senere gikk opp i føringen, med å slå inn en retur.

Gjøvik fikk en stor sjanse like etter, men hjemmelagets keeper vartet opp med en fin redning. Det ble et par ålreite Gjøvik-sjanser til før pausen, uten at det ble mål. Tønsberg fikk også prøve overtallet sitt før pause, men klarte ikke å omsette det i mål, og dermed stod det 3-2 før 3. periode.

Hjemmelaget åpnet 3. periode i overtall, uten at de klarte å utnytte det. Gjøvik tok tak i kampen etter dette, og kom til flere avslutninger de første minuttene. Et overtall fikk Gjøvik også, uten at det ble veldig farlig. Farlig ble det derimot da Tønsberg ved to anledninger like etter hverandre kom alene gjennom, men hjemmelagets spiller klarte ikke å få pucken i mål.

Pucken i mål fikk Gjøvik like før perioden var halvspilt, men etter først å ha blåst og markert for mål ombestemte dommeren seg etter å ha konferert med linjedommerene. Da han slo ut med armene i midtsonen var det til stor frustrasjon fra Gjøvik-spillerne og jubel fra hjemmepublikummet. Hjemmepublikum fikk enda mer å juble for et par minutter senere, da Tønsberg la på til 4-2. Et par-tre tøffe minutter sett med Gjøvik-øyne.

Det som skjedde fem minutter før perioden var over, var da hyggeligere for Gjøvik. Jan Robin Furuseth Lereng reduserte nemlig til 4-3 med et velplassert skudd, og sørget for skikkelig spenning i kampen igjen.

Gjøvik slet med å legge skikkelig trykk på Tønsberg etter reduseringen, men da Gjøvik tok ut keeper ble det noe mer. Det er imidlertid slik at det følger en risiko med å ta ut målvakten, og Tønsberg utnyttet muligheten til å scoret i det åpne målet 19 sekunder før 3. periode var over. Flere mål ble det ikke, og Tønsberg stakk dermed av med alle poengene.

Jan Robin Furuseth Lereng ble kåret til Gjøviks beste spiller.