top of page
  • Admin

Treningskampene mot Nidaros ga gode svar

Det endte med ett tap og en seier i helgens treningskamper mot Nidaros. Trener Patrik Bäärnhielm var fornøyd med fem av seks perioder, og fikk viktige svar før seriestart.

Lørdagens oppgjør fikk en verst tenkelig start, og Nidaros ledet 0-2 før det var spilt fem minutter. Gjøvik tok en time-out, og kom mer inn i det utover kampen. De siste 50 minuttene var kampbildet et helt annet, og Gjøvik leverte mye positivt. Lauri Viitanen reduserte midt i 2. periode, før Nidaros økte til 1-3 åtte minutter ut i 3. periode. Til tross for at Joachim Engesveen reduserte til 2-3 minuttet senere klarte ikke Gjøvik å utligne, men gikk fra kampen med en ok følelse.

I søndagens kamp var det et heltent Gjøvik som kom ut fra start. Det tok litt tid før uttellingen kom, men på under fire minutter fra 11:50 scoret Gjøvik tre mål. Alexander Reichenberg scoret to og Amund Nyland ett, og sendte Gjøvik til pause med en tremålsledelse.

Midtperioden skulle bli svært innholdsrik. Først scoret Nidaros tre ganger på ett minutt og fem sekunder (!) og utlignet Gjøviks forsprang før det var spilt seks minutter av perioden. Heldigvis klarte hjemmelaget å svare ett drøyt minutt senere ved Amund Nyland. Dette målet ga tilbake litt trygghet i Gjøvik-laget, som fem minutter før pause økte til 5-3 ved Joachim Engesveen på straffe.

3. periode bar preg av at det var to slitne lag, og det var ikke noen stor hockeykamp. Det var allikevel mye vilje, begge veier. Gjøvik klarte å holde unna, og 39 sekunder før signalet gikk i 3. periode satte Joachim Engesveen inn 6-3 i åpent mål.

Etter kampen sa trener Patrik Bäärnhielm at han var fornøyd med minst fem av seks perioder i helgen.

- Hadde det ikke vært for de første 10 minuttene på lørdag, så hadde vi vært veldig fornøyd med prestasjonen i helgen. De ti minuttene var ikke bra, men resten av helgen var veldig bra, og ga gode svar før seriestart.

Samtidig mente han at det er greit det er 14 dager å finpusse på. Utviklingen fra første treningskamp til denne har vært god, og nå håper han laget kan bygge videre på gode opplevelser fra helgen.

- Det var mye bra i helgen, og laget fortsatte progresjonen fra de tidligere treningskampene. Samtidig ser vi at vi trenger de 14 dagene før Haugesund, avsluttet treneren.

Amund Nyland var også fornøyd med helgen da han snakket med Oppland Arbeiderblad søndag.

– Jeg synes vi har vært i god utvikling hele tiden og har derfor ikke vært bekymret. Vi møtte et godt lag også i helgen og spilte egentlig fem gode perioder etter hverandre. Fortsetter som det så skal vi ta mange poeng i serien.

Nå venter altså to uker med trening, før serieåpningen søndag 20. september i Haugesund.