top of page
Kopi av Kopi av Slutt insta (Facebook-innlegg (Liggende)) (1640 x 3000 px).png
  • Admin

Wille Mattila klar for ny sesong

Den finske keeperen som imponerte i Gjøvik-drakta forrige sesong kommer tilbake til 2020/21-sesongen.

28-åringen som bortsett fra et kort opphold i Sverige hadde spilt i hjemlandet hele sin karriere, viste seg å være den målvakten Gjøvik var på jakt etter, og vi er selvsagt glade for at han nå returnerer til Gjøvik. Wille er en matchvinner som kan vippe kamper i lagets favør. Hans rolige fremtoning utenfor banen gjenspeiler seg også på banen, og på sine 38 kamper leverte han en redningsprosent på 90,4. Dett var 4. best av keeperne med over 30 kamper i ligaen.


Spilleren selv, som for øyeblikket er hjemme i Finland å jobber, samtidig som han er i gang med oppkjøringen mot en ny sesong, om enn på en litt annen måte enn tidligere.


-Coronaviruset har endret litt på ting. Normalt sett spiller jeg inline hockey i den finske eliteserien om sommeren, men nå er alt kansellert, så jeg trener i en liten gruppe og alene. I tillegg jobber jeg på en metallfabrikk og prøver å nyte sommeren i Tampere, sier keeperen om hva dagene går til.


På spørsmål om hvorfor han velger å komme tilbake til Gjøvik, trekker Wille blant annet frem de gode erfaringene fra forrige sesong.


-Jeg likte meg godt forrige sesong, og fikk mye ansvar og en stor rolle hele sesongen. Når klubben og jeg var på samme side ganske tidlig med tanke på ny kontrakt var det enkelt å si ja til en ny sesong, sier han.


-Vi har flotte treningsmuligheter og en fin arena, så Gjøvik er et bra sted for meg å utvikle meg videre. I tillegg la klubben også godt til rette både på og utenfor isen forrige sesong.


Keeperen gleder seg til å ta fatt på en ny sesong, og forventer at klubben og laget tar nye steg.


- Jeg forventer at vi kan ta enda et steg og bli mer og mer profesjonelle. Vi spillere må gi alt hver kveld og være stolt av logoen vår. Ofte er det slik at interessen i byen henger sammen med prestasjonene, sier keeperen som håper gode prestasjoner skal dra enda flere i hallen.


Trener Patrik Bäärnhielm er naturligvis også godt fornøyd med at en viktig brikke er med videre.


-Vi er veldig glade for at Wille blir med oss også kommende sesong. En av seriens beste målvakter som er et godt forbilde for yngre spillere i laget og klubben. Han trener alltid ekstra og forbereder seg til trening og kamp på samme måte som de som spiller i profesjonelle ligaer rundt om i verden, sier trenere.


-Med en bra sesong tror jeg han kan få sjansen på et enda høyere nivå, avslutter Bäärnhielm.

366 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page